BAŞYAZI / Mehmet FURKAN


BAŞARIYI YAKALAMAK İÇİN -2

Selam ile…


Selam ile...
İnsanoğlu her yenilik hareketinde, birilerinin ilk olmasını ister. Neden mi?
Çünkü başarısızlık duygusunun getirdiği korkudur hep ikinciliğe iten...  
Belki de çalıştığınız işyerini başarıya taşıyacak ve sayılı şirketler içerisine koyacak düşünceleriniz, ilginç fikirleriniz var ve şimdi sizden istenen, bunları gün yüzüne çıkarmanız. Korkmayın!
Siz de hayatınızda birer Napolyon olabilir, o ilk adımı atabilirsiniz. Keşkelerle başlayan sözcükler kurmamak için, risk alarak yola devam etmek çok önemli şüphesiz.
Motivasyonda en önemli unsurlardan biri, çalışanlarla yapılan sürekli toplantılar ve karşılıklı fikir alışverişleri.
Ekip çalışmasının ve ilk adımı atabilmenin yanında, bireylerin en verimli şekilde çalışabilmeleri güven, birlik ve beraberlik kavramlarını da beraberinde getiriyor.
Bu felsefede olan pek çok kişinin başarı merdivenlerini ikişer-ikişer çıktığı günümüzde, hala yeterince kendini hazır hissetmeyen arkadaşlara da bizden bir örnek.
Yavuz Sultan Selim'in, 8 yıl gibi kısa bir sürede, Osmanlı topraklarını bir uçtan bir uca genişleten büyük padişahın sırrı nedir dersiniz?
Kendisine dünya haritası gösterildiği zaman: "Dünya bir padişaha yetecek kadar geniş değilmiş," diyerek farklı bir yaklaşım tarzı ile dünyayı egemenliği altına almak isteyen Selim, her zaman askerlerine güvenmiş, onlarla sürekli irtibat halinde olarak başarmamaları için hiçbir engelin olmadığını dile getirmiştir. Ve böylelikle Yavuz Sultan Selim'in Osmanlı topraklarını 8 yıl gibi kısa bir sürede 2,5 katına çıkarttığını görüyoruz.
İsterseniz bir üst olun, Napolyon gibi ilk adımı atın kendinizden sonraki geleceklere ışık olun, isterseniz de bir çalışan olun Yavuz Sultan Selim gibi büyük bir yöneticinin güven verici sözleri ile savaşmaya çıkın.
Hepsi de ortak bir sonucu getiriyor:”İNANINCA BAŞARMAYI!”
Unutmamak lâzımdır ki başarı, paylaşımda gizlidir ve paylaşmak yenilenmek, yenilenmekse motivasyonun en önemli unsurudur.
Farkınız olsun ki, artan rekabet koşullarına ayak uydurabilesiniz.                 
Farkınız olsun ve bu farklılığı çalışanlarınızla, ailenizle paylaşın.  
Paylaştıkça etrafınızdaki meraklı gözler artacak, bu meraklı gözler ise üretim süreci içerisinde işleyen bir demir misali parlayacaklardır.
Şimdilik hoşça kalın…