Güzel bir hafta sonunun ardından yeni bir haftaya ÇENE DOLGUSU'ndan bahsedeceğim. Çene dolgusu; belirgin olmayan çene için çenenin alt kısmına enjekte edilen dolgu işlemidir.

Çene dolgusu; belirgin olmayan çene için çenenin alt kısmına enjekte edilen dolgu işlemidir.

İşlem de hyaluronik asit kullanıldığı için kalıcılık süresi 6ay ile 1 yıldır. Eğer yağ dolgusu ile yapılırsa 2 ile 3 yıl arasıdır. Kök hücre destekli olursa  5yıldır.

Çenesi geride olanlar içinde rahatlıkla yapılacak işlemdir. Bu işlem Gıdıyıda giderir mi diye sorarsanız ne yazık ki gidermez. Yalnız gıdı görünümünü azaltabilir.

Çene dolgusu çene hatlarını daha belirgin ve keskin bir hatta kavuşturmak için yapılan bir işlemdir. 

İşlem sırasında acı hissi çok azdır. İşlem öncesinde anestezi uygulandığı için acı hissi çok olmuyor. Herkesin acı eşiği farklı olduğu için yinede aynı şeyi söyleyemeyiz.

İşlem tek seans uygulanır. Kontrol esnasında düzeltilmesi gereken yere ek olarak enjeksiyon yapılabilir.

İşlemde dolgunun damara gelmemesi gerekiyor. Eger gelirse bölgede morarma meydana gelebilir. Morarma olan yer birkaç gün sonra eski haline geri döner.

Uygulamanın kalıcılığı için bol su tüketmek yararımıza olacaktır. İlk 24 saat zorlayıcı ve ağır egzersizlerden kaçınılmalıdır. 1 hafta kadar makyaj ve cilt bakımı yapılmamalıdır. 1 ve 2 saat boyunca dik pozisyonda durulmalıdır. 24saat su ile temastan kaçınmalısınız.

İkinci haftadan itibaren dolgu doku ile bütünleşir ve bölge yumuşar. İşlem sonrasında uyku halinde sırt üstü yatılması gerekir. Yüz üstü yada yan yatış pozisyonu dolgunun ezilmesine yol açabilir.

İslem sonrasında doktorunuzun size verdiği şişlik ve ödem için olan kremi mutlaka kullanmalısınız. Enfeksiyon riski için antibiyotik tedavisi başlanabilir. Yine tedaviyi doktor kontrolünde yapmalısınız.

Bugünlük bu kadar. Yeni bir haftaya huzurlu, pozitif ve enerji dolu başlamanız dileğiyle sağlıcakla kalın...