Merhaba güzel okurlarım. Bugün sizlere Masseter Botoksundan bahsedeceğim. Peki nedir bu Masseter Botoksu, nasıl ve niçin yapılır? İşte ayrıntılar…

MASSETER ÇENE KASI
Vücutta iki tane bulunan bu kas en güçlü kaslardan biridir. Masseter kası çiğneme sırasında aktif olan kaslar arasındadır. 

Yüz görünümünü yumuşatmak için Masseter botoksu yapılır. En büyük avantajı ameliyat gerektirmeyen bir işlem olmasıdır. Genellikle diş sıkma sebebiyle oluşan Masseter kasının büyümesine botoks oldukça uygun yöntemdir. 

MASSETER BOTOKSU
Botoksun amacı yüz şeklini düzeltmek değildir. Diş sıkma ve gıcırdatma rahatsızlığını azaltmaktır. Diş sıkma birçok rahatsız verici sebeplere yön verebilir. Diş ağrısı, çene ve baş ağrısı gibi. 

Çene botoksu uygulaması sonrasında Masseter kası zayıflar. Diş sıkma yada ağrılar azalır. 

MASSETER BOTOKSU KAÇ GÜN İÇERİSİNDE YÜZE OTURUR ? 
Bu tarz işlemler kişiden kişiye göre değişim gösterir. Genellikle 2 hafta (14gün) içerisinde oturur. İşlem sonrasında 1 ile 3 gün içerisinde gözle görülür değişim meydana gelir. 

MASSETER BOTOKSU KALICILIĞI 
Kalıcılığı yoktur. Diğer botokslar gibi 4 ile 6 ay süre kalıcılığı vardır. Yine kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir. 

Büyüyen Masseter kası botoks sonrası zayıflar. Çene hattı daha zayıf gözükür. Yüz şekli daha estetik hale gelir. 

MASSETER BOTOKSU AĞRILI İŞLEM Mi?
İşlemde ağrı veya acı hissetmezsiniz. Uygulama öncesi kullanılan anestezi yöntemi sayesinde işlem sırasında ağrı meydana gelmez. 

Botoks ile hızlı sonuç elde edileceğinden tek seans yeterlidir. Yaklaşık 5, 10 dakika süren bir işlemdir. 

İşlem yaptıran bir kişi ilk seans sonrası tekrar işlem yaptırmak isterse 3 ile 6 ay beklemesi daha sağlıklı olur. 

Önemli ve dikkat edilecek hususlar; 
İşlem öncesi kan sulandırıcı kullanıyorsak bırakmak gerekir. 

İşlem sonrası 1. Gün çok sert yiyecekler yememeye özen gösterilmelidir. Sert besinler tüketmek çene kaşlarımı gördüğü gibi Masseter botoksunun süresini azaltabilir. 

Bugünlük bu kadar. Yeni bir haftaya mutlu, pozitif, sağlıklı başlamanız dileğiyle sağlıcakla kalın.