Merhaba güzel okurlarım. Yeni haftaya dinlenmiş ve pozitif başlamanızı diliyorum. Bugünkü yazımda sizlere VÜCUTTA YAĞ YAKICI VE ÖDEM ATICILARDAN bahsedeceğim.

Öncelikle bu tarz takviye edici gıdaları, doktor muayenesi olmadan kullanmamalısınız. Sosyal medyada rahatsızlıklar için yapılan ve tavsiye edilen kürler dahi bilinçsizce kullanılmamalı. Herkese iyi gelen hepimize iyi ya da faydalı gelecek diye bir şey söz konusu olamaz. 

Yağ yakımı, vücudun depoladığı yağların enerji olarak kullanılması sürecidir. Vücuttaki yağ yakıcı için beslenme ve egzersiz çok önemlidir. 

YAĞ YAKIMI İÇİN;
Düzenli beslenme, Uyku
Egzersiz
Proteini fazla besinler
Özellikle tükettiğimiz yağın sağlıklı olması
Lifli yiyecekler
Şekerli içecek ya da yiyecek tüketmeyin 

Sabahları limonlu su tüketmek metabolizmayı hızlandırır ve göbek bölgesindeki yağı yakar. Kendim sabahları sıcak su içerisine nane, maydanoz koyarak tüketiyorum. Tansiyon hastaları kullanırken dikkat etmeli. Limon tansiyon düşürebilir. Özellikle sabahları yürümenin yağ yakımı için önemi çok büyüktür. Koenzim Q10 kullanmak isteyenler rahatlıkla kullanabilir. Vücuttaki yağı enerjiye dönüştüren koenzim gün içerisinde  vücuda enerji verir.  Güne dinç başlamak için güzel adım. Aç yattığımızda  vücuttaki yağ yakımı başlar. Uyumadan önce yemek yemekten kaçının. Kahve içmekte yağ yakımını hızlandırır. 

ÖDEM atmak, 
Genellikle bacaklarda, kollarda, ayaklarda ve ellerde oluşur. 

Neden olan sebepler arasında,  
Hamilelik, ilaçlar, enfeksiyonlar vs 

ÖDEM atmak için tuz tüketimini azaltmanız gerekmektedir. Özellikle kortizon içeren ilaçlar vücutta ödeme sebebiyet veriyor. İlaçları alırken tuz tüketmemeye özen gösterin. ÖDEM atmak için kullanılan ilaçları doktor kontrolünde kullanalım. Hareketsiz yaşam,  sigara alkol tüketimi ÖDEM oluşumunu arttırır. Sürekli oturmak, ayakta durmak, yatmak vs gibi durumlar. 

Ananas, yulaf, maydanoz,  Yoğurt ödem atmaya yararlı besinlerdir. ÖDEM atmak için uygulanan kürleri İnternet ortamı olan sosyal medyada görüp uygulamayalım. Tuzlu yiyecekler,  çikolata,  asitli içecekler vs ÖDEM arttırır. Bu yüzden bunlardan uzak durmalıyız. Sabahları suyumun içerisine elma, tarçın, taze nane ve salatalık koyuyorum. Su içmeyi sevmeyenlere en güzel tavsiyemdir. Hem su tüketimi
oluyor hem ÖDEM attırıyor. 

ÖNEMLİ 
Eczanelerde satılan idrar söktürücü ilacı vücuttaki ÖDEM için doktor bilgisi dışında almayalım. 

Maydanoz, salatalık, limon suyu da ÖDEM atan içeceklerdir.
Ödem oluşmaması için karbonhidrat içeren ekmek, makarna, pilav gibi besinlerin tüketimini azaltın . 

Bugünlük bu kadar. Yeni bir haftaya huzurlu, pozitif ve enerji dolu başlamanız dileğiyle sağlıcakla kalın.