Yeni haftaya dinlenmiş ve pozitif başlamanızı diliyorum. Bugün sizlere CİLT TİPİNE GÖRE MAKYAJ NASIL OLMALI konusundan bahsedeceğim.

Makyaj biz kadınlar için önemli detaydır. Makyaj demek yüzümüze kimyasal olan boyaları kullanmak demek değildir. Makyaj yaparken cildimizin nefes alışını engellememek önemlidir. Cilde zarar verecek, siyah nokta, komedon, akne  oluşumuna sebebiyet veren ürünlerden uzak durmalıyız. 

Makyaj yaparken kullandığımız fondötenin içeriği ve cilt tipimize uygunluğu çok önemlidir. 
Bir diğer önemli unsurda ten rengine uygun renkler seçmektir. Mesela esmer ten rengine sahip kişiler açık ton fondöten kullanırsa karşımıza uyumsuz bir görüntü çıkabilir. 

Bc33Dfea1700A62Efc7C6Db39Cd63292

KURU CİLTLER 
Makyajdan önce kuru ciltlerin nem ihtiyacının iyi karşılanması çok önemlidir. Cildin parlak , canlı ve makyajın daha pürüzsüz durması için nemlendirici şarttır. Kullanacağımız fondöten krem ve sıvı özellikli olmalıdır. Nemlendirici özellikli kapatıcı, krem yada likit allıklar, dudak için yine nemlendirici içerikli rujlar kullanılmalıdır. Kuru ciltler donuk gözükeceği için aydınlatıcı kullanarak daha canlı ve parlak gözükmesini sağlayabiliriz. Makyaj öncesi kullanacağımız baz ürünü çok önemlidir. Ciltte pürüzsüz bir görünüm elde etmek için baz ürününün nemi iyi olmalıdır. Kuru ciltler sadece makyajda değil hergün sabah / akşam nem serumu ve nemlendirici kullanmalıdır. 

YAĞLI CİLT 
Yağlı ciltlerin en büyük sorunu ciltlerindeki parlamadır.  Yağlanma kaynaklı parlama oldukça rahatsız edici bir durumdur. Kuru ciltlerin tam tersi olarak yağlı ciltlerde yağsız,  su bazlı ürünler kullanılmalıdır. Matlaştırıcı etkili fondöten,  pudralar avantajlı olur. Kullanacağımız nemlendiricilerin su bazlı olması önemlidir. 12 saat matlaştırıcı etkili fondötenler yağlanma sorununa daha iyi  etki eder. Cilt gün içinde çok yağlanıyorsa bakım rutininde yağlı ciltler için yıkama jeli ve tonik kullanabilirsiniz. Makyajda yağsız baz, toz pudra, allık, su bazlı ürünler, mat fondöten tercih edilmelidir. Toz ürünlerin avantajlı yanı ciltteki fazla yağı emer cilde mat bir görünüm sağlar. 

HASSAS CİLTLER 
Hassas ciltler alerjik reaksiyonlara eğilimli ciltlerdir. Cilt sorununda kızarıklık, kaşıntı, gözükebilir. Hassas ciltler hangi ürünü kullanırsa kullansın içerik olarak temiz olmasına dikkat etmelidir. Mineral içerikli makyaj ürünleri tercih edilmelidir. Ürünlerin kokusuz parfümsüz olmasına dikkat edelim. Cilt ürünlerinin ve makyaj ürünlerinin hipoalerjenik olması gerekir. 

Makyajdan önce cildimizi mutlaka temizleyip nemlendirmemiz gerekir. 

Bugünlük de bu kadar. Yeni bir haftaya huzurlu, pozitif ve enerji dolu başlamanız dileğiyle sağlıcakla kalın.