Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde Kaymakam Erdinç Dolu, ilçedeki muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi.

Dolu, muhtarlarla öğretmenevindeki kahvaltıda, katılımcıların muhtarlar gününü kutladı.

Programda İl Genel Meclisi Üyeleri Mustafa Gürlek, Ali Cinkara ve muhtarlar katıldı.

Kadirli 7 Mart Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Cömert Kahvaltı dolayısıyla teşekkür etti.

OSMANİYE'DE İMAM HATİPLİLER PİLAV GÜNÜNDE BULUŞTU OSMANİYE'DE İMAM HATİPLİLER PİLAV GÜNÜNDE BULUŞTU

Kaymakam Dolu, yaptığı açıklamada, ilçedeki tüm muhtarların gününü kutladı.

464038876 2599063607148628 8702172719085302894 NDolu’nun eşi Şenay Yerli Dolu’da Muhtar Eşleri İle Bir Araya Gelip ‘‘Kadirli Kadın Buluşmaları’’ Projesini tanıttı.

Şenay Dolu, muhtar eşleri ile kahvaltı da bir araya gelerek ‘‘Kadirli Kadın Buluşmaları’’ projesini tanıttı. 

Muhtarların ve onların en büyük destekçisi olan muhtar eşlerinin gününü kutlayan Dolu, yaptığı konuşmada, “Bizler 16 yıldır eşimin işi gereği yurdumuzun değişik bölgelerinde görev yapmaktayız. Yaklaşık 3 aydır da Kadirlideyiz. Her görev yaptığımız yerlerde de ‘günü gününe denk olan zarardadır’ anlayışla hareket etmiş ve insanlara ulaşmaya çalışmışızdır. Benim önceliğim de dezavantajlı kesimler olmuştur. Kadın, çocuk, engelli, yaşlı, yetim-öksüz her kim olursa olsun birinin derdine derman olabilmek, gülüşüne vesile olabilmek hayat gayetimiz olmuştur. Yıllardır köy ziyaretleri yapıyoruz, kadınlarla bir araya geliyoruz, sohbetler ediyoruz. Taleplerini, sorunlarını dinleyip gerekli yerlere bildirip çözüm bulmaya çalışıyoruz. Devletimizin tüm imkanlarından kadınlarımızın, çocuklarımızın herkesin yararlanmasını sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Bu köy ziyaretlerini Kadirli’de de devam ettirmek istediğini belirten Şenay Yerli Dolu, proje kapsamında aynı zamanda, Kadına yönelik şiddet konusunda, İç İşleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Kades uygulaması, kadınlarda sık görülen kanser türleri ve yaptırılması gereken taramalar, normal doğumun ve anne sütünün çocuk gelişiminde önemi konularında bilgilendirmeler yapıp, farkındalık oluşturmak istediklerini kaydetti.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN