Devlet Bahçeli Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe, TEMAD İl Başkanı Emekli Kad.Kd.Bşçvş. Şenel Yıldız, Osmaniye Belediye Başkan Yardımcıları Sait Başkurt ve M. Fatih Özdokur, siyasi parti temsilcileri ve emekli astsubaylar katıldı.

Tören, İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşuyla başladı. Ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunularak TEMAD’ın kuruluş yıldönümü kutlamalarına anlam katıldı.

OSMANİYE MİLLETVEKİLİ DERYA YANIK, FİLİSTİN İÇİN İNGİLTERE'DE OSMANİYE MİLLETVEKİLİ DERYA YANIK, FİLİSTİN İÇİN İNGİLTERE'DE

Tören, günün önemine dair şiirin okunması, Osmaniye Belediyesi Mehteran Takımı’nın coşkulu gösterisi ve halk ozanı müzik dinletisiyle sona erdi.

TEMAD İl Başkanı Şenel Yıldız, törende yaptığı konuşmada, “Türkiye Emekli Astsubaylar Derneğinin 40’ncı kuruluş yıl dönümü ve aynı zamanda astsubaylar günü kutlama törenine katılımlarınızdan dolayı Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Osmaniye İl Başkanlığı adına hoş geldiniz der, saygılar sunarım. Türkiye emekli astsubaylar derneği (TEMAD )17 ekim 1984 tarihinde 2847 sayılı kanunla, kamu yararına çalışan dernekler statüsünde kurulmuştur. Türk silahlı kuvvetlerinde görev yapıp emekli olan astsubaylar ile ailelerinin sosyal, kültürel ve hukuki ihtiyaçlarını karşılamak, askerlik mesleğine ilişkin ortak anılarını yaşatmak ve dayanışmalarını devam ettirmek amacı ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Bundan 40 yıl önce kurulan TEMAD her geçen gün daha da büyüyerek Türkiye genelinde 98 şube 6 temsilcilik ile; milletine ve devletine gerektiğinde her türlü desteği veren bir milli güç haline gelmiş olup, Türkiye genelinde 130 binin üzerinde emekli astsubay mevcuttur. Türkiye emekli astsubaylar derneği, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılapları ışığında yürüyerek, emekli astsubayların ailelerinin ve toplumun örf ve adetleri ile insan haklarına saygılı, öncelikle mesleki konular ile özlük haklarımızın çözümüne katkı sağlamayı amaç edinmiştir. TEMAD ülke geneline yayılmış dinamik ve katılımcı teşkilat yapısı ile gönüllülük esasına dayalı karşılıksız bir hizmet anlayışını görev edinmiştir. Derneğimiz; meslektaşlarımızın sorunları ile toplumsal konularda çözümler üretmeyi, kamu yararına çalışarak toplumsal faydayı ön planda tutmayı, siyasi partilerle ilişkileri tarafsız bir şekilde yürütmeyi ilke dinmiştir.” İfadelerini kullandı.

Muhabir: BEKİR BURAK CANBOLAT