Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, kentte avokado üretimin her geçen yıl daha da artacağın inandığını belirtti.
Vali Yılmaz, Sumbas ilçe Akçataş Köyündeki Avokado Fidan Üretim Tesisi ve Bahçesinde incelemelerde bulundu. 
Ziyarette Kadirli Kaymakamı Erdinç Dolu, Sumbas Kaymakamı Mustafa Köroğlu, Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Kolabaş da yer aldı.
Avokado hasadı da yapan Vali Yılmaz’a Nasel Tarım ve Fidancılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Topaloğlu, üretim hakkında bilgi verdi.  

2. Yeşil Enerji Zirvesi, İstanbul'da gerçekleştirildi 2. Yeşil Enerji Zirvesi, İstanbul'da gerçekleştirildi

33333-1Vali Yılmaz, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, “Şu anda Sumbas İlçemizin Akçataş Köyümüzde avokado çiftçiliğindeyiz. Çiftliğimizin sahibi Mustafa Hocamız, Nasel Tarım. Burada yaklaşık 65 dekar alanda avokado yetiştirilmiş. Bu sene de bu çiftliğimizde yaklaşık 30 Ton üretim beklenmektedir. Yine Kadirli İlçemizde de 35 dekar alanda avokado ekildi. Avokado bizim bölgemizde, Akdeniz’de yetiştirilmeye başlandı, daha yeni yetiştirilen bir ürün. Sağlık açısından faydaları saymakla bitmiyor. Tam bir antioksidan deposu diyebileceğimiz bir ürün, lifleri çok faydalı, kalp sağlığı açısından çok önemli, kötü kolesterolü düşüren bir etkisi var. Hayırlı olmasını diliyorum. Bölgemiz açısından çok kıymetli bir ürün, üretiminin daha da artacağını düşünüyorum. Çok değerli Mustafa Hocamızı, Osmaniye'mizde, Sumbas İlçemizde böyle güzel bir çalışma yaptığı için tebrik ediyorum. Bu ürün ne kadar yetişirse o kadar alıcısının olduğunu görüyoruz, hakikaten kıymetli bir ürün. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum“ dedi.

Kaynak: Osmaniye Valiliği