Osmaniye AK Parti Milletvekili, Aile ve Sosyal Hizmetler Eski Bakanı ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, İngiltere’de İnanç Topluluklar ve Yerleşimden Sorumlu Devlet Bakanı Lord Khan'la ile görüştü.

OSMANİYE VALİSİ YILMAZ, MUZ HASADI YAPTI OSMANİYE VALİSİ YILMAZ, MUZ HASADI YAPTI

Derya Yanık, başkent Londra’da yapılan görüşmede İngiltere’nin Filistin’e yönelik yaklaşımları konuşuldu.

463880778 859114029688107 1636292139594213416 NTürkiye’nin kardeş Filistin halkının uğradığı soykırım ve işgalin sona ermesi için mücadele verdiğini ifade eden Derya Yanık, “İslamofobiyle mücadelemizi en etkin şekilde sürdürmek için Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğündeki etkin ve barışçıl diplomasi yaklaşımımızın bir uzantısı olarak İnanç, Topluluklar ve Yerleşimden Sorumlu Devlet Bakanı Lord Khan'la görüştük. İngiltere'de yükselen İslamofobiyi ve İngiltere'nin Filistin konusuna yaklaşımını ele aldık. İsrail’in hukuk tanımaz, barbarca saldırı ve katliamlarının Filistin'in ardından Lübnan'a yayılmasının tüm bölge ve dünya barışı için oluşturduğu tehdidi, İngiltere'nin tüm insanlığı ilgilendiren bu konuda daha hassas bir tutum alması konusundaki beklentilerimizi ifade ettik” dedi.

Derya Yanık, İngiltere’de ayrıca Türk Dernekler ve STK'lar, Britanyalı Müslümanlar Grubu üyeleri, Türkiye Cumhuriyeti Birleşik Krallık Büyükelçiliği ve Birleşik Krallık Parlamentosuna da ziyaretler gerçekleştirerek toplantılara katıldı.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN