Osmaniye Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ErasmusDays günleri, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulunda düzenlenen etkinlikler, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak’ın da katılımıyla yapıldı.

Etkinliğe, Okul Eğitimi Akreditasyon faaliyetlerine katılan öğrenci ve öğretmenlerde bilgi ve tecrübe paylaşımında bulundu.

OSMANİYE'DE SINIF BAŞKANI SEÇİM VAADİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ OSMANİYE'DE SINIF BAŞKANI SEÇİM VAADİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

İl Müdürü Aydın Albak, burada yaptığı açıklamaada, ErasmusDays; Erasmus+ Programı'nın tanınırlığını ve bu programla ilişkili projelerin görünürlüğünü artırmak istediklerini belirtti.

ErasmusDays; Erasmus+ Programı'nın projelerin geniş kitlelere tanıtmak adına yararlanıcılara benzersiz bir fırsat tanıdığını ifade eden Albak, “Projelerin çıktılarını yaygınlaştırmak ve potansiyel yararlanıcıları Erasmus+'tan yararlanmaya teşvik etmek adına 2018'den bu yana ülkemizin de katılımıyla her yıl ekim ayında dinamik ve renkli etkinliklerle kutlamalar yapılıyor. ErasmusDays etkinlikleri, Erasmus+ Programının, yürütülen iş birliği projelerinin sonuçlarının ve katılımcıların bireysel tecrübelerinin daha geniş kitlelerce tanınmasını sağlamak amacıyla düzenlenmektedir” diye konuştu.

17141443 3Albak, bu etkinliklerde, Erasmus+ Programı'na dâhil olan tüm yararlanıcıların proje sonuçlarını ve tecrübelerini yerel düzeyde aktarmasının beklendiğini hatırlattı.

Albak, “ErasmusDays etkinlikleriyle, Erasmus+ Programı'nın potansiyel yararlanıcısı olan kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler, gençler gibi tüm hedef gruplarının deneyimlerini paylaşmaları hedeflenmektedir” dedi.

Albak, kampanya süresince proje sahibi her kurum ve kuruluşun, geçmiş veya mevcut projelerin yaygınlaştırılması amacıyla kendi etkinliklerini planlama ve düzenleme sorumluluğuna sahip olduğunu sözlerin ekledi. 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN