Vali Yılmaz’a, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Şener Kaytez ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tolga Nacar eşlik etti.

İlk ziyaret, 2011 yılında Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesinde terör örgütü mensuplarının kurduğu pusu sonucu çıkan çatışmada yaralanarak gazi olan Jandarma Başçavuş Kasım Yağbasan’a yapıldı. Ziyarette gazinin ve ailesinin hatırını soran Vali Yılmaz, “Gazilerimizden Allah razı olsun, hakları ödenmez. Şehitlerimize ve gazilerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize ise aileleriyle birlikte sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum” dedi. Ziyaret sırasında Kur’an-ı Kerim okunup, gaziye Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye edildi.

Antalya Manavgat'ta 17 Yaşındaki Genç Kayıp Antalya Manavgat'ta 17 Yaşındaki Genç Kayıp

Vali Yılmaz’ın ikinci ziyareti, 2016 yılında Diyarbakır’ın Hani ilçesinde terör örgütü tarafından yapılan bombalı saldırıda gazi olan Jandarma Üsteğmen Selahattin Erdem’e oldu. Ziyarette benzer bir mesaj veren Vali Yılmaz, “Şehitlerimize ve gazilerimize olan borcumuz büyük. Onlara her zaman minnettarız” diye konuştu. Ziyaret sonunda Kur’an-ı Kerim okunarak, gaziye Türk bayrağı ve Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

Her iki gazi de Vali Yılmaz’a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, bu anlamlı buluşmanın kendilerini onurlandırdığını ifade etti.

Muhabir: BEKİR BURAK CANBOLAT