Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, 16 kilometrelik Çona Kanyonunda düzenlenen keşif yürüyüşüne katıldı.

Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Spor Kulübü, Gazi Dağcılık Doğa Sporları Kulübü, Deli Güz Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Spor Kulübü'nün ortak organizasyonunda, katılımcılar doğa güzellikleri arasında adrenalin dolu bir gün geçirdi. 

Etkinliğe katılan Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, keşif yürüyüşünde oldukça eğlenceli dakikalar geçirdiklerini belirtti.

Etkinliği düzenlenen kulüp yetkililerine teşekkür eden Çenet, Amanos Dağları eteklerinde bulunan Çona Kanyonu'nun kentin doğa güzelliklerine zenginlik kattığını söyledi.

Ekran Görüntüsü 2024 09 22 194934Osmaniye Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (ODAK) Başkanı Muhammet Doğan, merkeze bağlı Çona köyü ile Yarpuz Yaylası boyunca derin kanyonların olduğunu belirterek, güzellikleri ortaya çıkarmak adına çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Doğan, “Belediye Başkanımız İbrahim Çenet başkanımıza doğaya ve Doğa sporlarına gösterdiği ilgi için teşekkür ederiz. Şehrin imarı ile canla başla çalışan Başkanımız aynı zamanda şehrimizin doğal güzelliklerine karşı da çok duyarlı. Arkadaşlarımız bu kanyonda irili ufaklı 18 şelale keşfetti. Buda büyük bir zenginlik. Buradan Yarpuz Yaylası'na kadar uzanan 16 kilometrelik vadi, derin kanyonlar içeriyor" dedi.

Yasak yoldan giden hafriyat kamyonu 9 araca çarptı: 5 yaralı Yasak yoldan giden hafriyat kamyonu 9 araca çarptı: 5 yaralı

Bölgedeki en yüksek şelalenin 30 metreyi bulduğunu aktaran Doğan, çok riskli etapları içeren kanyonun, teknik malzeme kullanmadan geçilemediğini ve kanyonun ekstrem sporları ile dünyada günden güne yoğun bir ilgiyle artan kanyoning branşı için harika bir alan olacağını sözlerin ekledi. 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN