Osmaniye Barosu 15.Olağan Genel Kurulunda başkanlığa Avukat Ahmet Şefik Akın seçildi.

Adalet Sarayında düzenlenen kongrede mevcut Başkan Mehmet Karakoç ile Ahmet Şefik Akın başkanlık için yarıştı.

Baro üyesi Avukatların oylarıyla başkanlığa Ahmet Şefik Akın seçildi.

Akın, yaptığı açıklamada, kendisine destek veren meslektaşlarına teşekkür ederek onları mahcup etmeyeceğini söyledi.

Mesleğe başladığı dönemden bu yana komisyon üyelikleri, başkanlıkları, baro başkan yardımcılığı görevlerinde bulunduğunu ifade eden Akın, şunları kaydetti:
“Osmaniye Barosu’na hizmet etmek için bu dönem başkanlık için aday oldum. Destek veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Baronun aydınlık geleceğini oluşturan ekip arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Osmaniye Barosu’nun kurulduğu tarihten itibaren bugünlere gelmesinde emeği olan tüm meslektaşlarıma ve ayrıca baro personellerine sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Avukatlık mesleğinin geldiği nokta düşünüldüğünde başka bir baro hayalini kurmak mecburiyetindeyiz. Teknolojiyi aktif kullanan, toplumla barışık, toplumsal sorunlara duyarlı, meslek içi eğitime ve gelişime açık ulaşılabilir, hizmet odaklı ve itibar sahibi bir baro olma hayalindeyiz. Bu anlayışla siz kıymetli meslektaşlarıma Osmaniye Barosu’nun 15. Dönem Olağan Genel Kurulu’nda vermiş olduğunuz destekten dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

TEKNOLOJİK GELİŞİMİ ÖNEMSİYORUM
Akın, meslek içi eğitim ve gelişimi önem vererek günceli yakalayan teknoloji destekli eğitimleri bir program dahilinde meslektaşlarının bilgisine sunmak istediğini anlattı.

Mesleki saygınlığın ve onurun arttırılmasının en önemli adımının bilgi ve birikimin gelişimi olduğuna dikkat çene Akın, şöyle devam etti:

OSMANİYE'DE İSTASYON CADDESİ ASFALT İŞİ BİTTİ BİTİYOR OSMANİYE'DE İSTASYON CADDESİ ASFALT İŞİ BİTTİ BİTİYOR

“Meslektaşlarımızın ve stajyer avukatlarımızın güncel, bilimsel ve pratik gelişim için meslek içi eğitim komisyonu çatısı altında eğitimler yapacağız. Hukuk alanlarındaki teknolojik gelişmeler düşünüldüğünde artık sadece sicil ve disiplin işleriyle uğraşan bir Baro değil, meslektaşlarının teknolojik onların yanında olan ve sorunların çözülmesinde aktif rol oynayan bir baro oluşturmak zorundayız. Avukatlar yargının kurucu unsurudur. Avukatsız bir yargı düşünülemez. Halkın avukatlara yönelik algısının değiştirilmesi için avukatlara sadece uyuşmazlık aşamasında değil, danışma, görüş sorma, sözleşme hazırlama ve diğer hukuki tüm ilişkilerin de vatandaşın ve kurumların önleyici avukatlık hizmetlerinden öncelikle yararlanabilmesi ve başvurabilmesi konusunda etkin farkındalık kampanyaları yürüteceğiz.” 

Akın, konuşmasının ardından tebrikleri kabul etti. 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN