Şehit Mehmet Fatih Çangır kimdir? kaç yaşında, nereli Şehit Mehmet Fatih Çangır kimdir? kaç yaşında, nereli

Osmaniye’de İŞKUR tarafından başlatılan “İşgücü Uyum Programı” kapsamında ilçe milli eğitim müdürlüklerine işçi alımı yapılacağı bildirildi. Milli Eğitim Müdürlüğü’ne hangi ilçelerde işçi alımı yapılacak?
Osmaniye İŞKUR Müdürü Hacı Akkoyunlu, yaptığı açıklamada, işgücü piyasasına girmek isteyenlere yönelik yeni bir programın başladığı belirtti.
Akkoyunlu, İŞKUR ve Millî Eğitim Bakanlığı ile yapılan iş birliğiyle İşgücü Uyum Programı kapsamında ilk programlar toplamda 120 bin kontenjanla 81 ilde açıldığını kaydetti. 
Bu kapsamda Düziçi, Bahçe, Hasanbeyli, Toprakkale, Kadirli, Sumbas ilçelerinde Milli Eğitim Müdürlüklerine işçi alımı yapılacağını ifade eden Akkoyunlu, başvuruların İŞKUR e-şube, Alo170, e-devlet, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ve İŞKUR Hizmet Merkezleri üzerinden yapılabileceğini aktardı.
Akkoyunlu, Toplum Yararına Programdan (TYP) farklı olarak Türkiye genelinde ilk defa uygulanacak olan İşgücü Uyum Programının (İUP) hayırlı olmasını temenni etti.
Osmaniye Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de kent merkezinde 604 işçi alımı yapılacağını aktaran Akkoyunlu, aynı program dahilinde Düziçi Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 105, Bahçe 40, Hasanbeyli 10, Toprakkale 40, Kadirli 185 ve Sumbas Milli Eğitim Müdürlüğüne de 16 işçi alımı yapılacağını aktardı.  
KİMLER KATILABİLİR?
18 yaşını doldurmuş, İŞKUR’a kayıtlı, emekli olmayan ve son bir aydır sigortalı olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları program başvurabilir. 
Programlara kadınlar, öğrenciler, engelliler, eski hükümlüler gibi özel politika gerektiren grupların katılımı öngörülmektedir. 
İl Müdürü Akkoyunlu, programın 09 Eylül – 06 Ekim tarihleri arasında (ilk 4 hafta) haftada 5 gün ve sonraki haftalarda da haftada 3 gün olarak uygulanacağını sözlerine ekledi. 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN