Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde açılması teklif edilen Ebelik Tezli Yüksek Lisans Programı, Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 28 Ağustos 2024 tarihli toplantısında onaylandı.

Bu onayla birlikte OKÜ lisansüstü eğitim yelpazesinin, sağlık alanında önemli bir gelişme sağlayacak.

Ebelik Tezli Yüksek Lisans Programı, modern sağlık hizmetleri çerçevesinde ebe adaylarına ileri düzeyde mesleki bilgi ve yetkinlik kazandırmayı hedefliyor. 

12-1

Programın hayata geçmesiyle, bölge ve ülke genelinde ebe ihtiyacını karşılayacak nitelikli uzmanlar yetiştirilmesi amaçlanıyor.

SON DAKİKA! Antalya'da Tur midibüsü kazası: Çok sayıda yaralı var SON DAKİKA! Antalya'da Tur midibüsü kazası: Çok sayıda yaralı var

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “Ebelik Tezli Yüksek Lisans Programı’nın açılması, ülkemizin sağlık sektörüne nitelikli uzmanlar kazandırma hedefimizin bir parçasıdır. Bu programla birlikte, ebelik mesleğinde daha donanımlı, araştırma ve uygulama alanında yetkin bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Üniversitemize ve sağlık sektörüne hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN