AK Parti Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, yaptığı açıklamada Osmaniye Devlet Hastanesi'nin artık bir üniversite hastanesi statüsü kazandığını duyurdu. Gülsoy, “Osmaniye Devlet Hastanemiz, uzun uğraş ve görüşmelerimizin ardından Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne bağlanarak Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu” ifadelerini kullandı.
Hem Tedavi Hem Akademik Merkez Olacak
Yeni statüyle birlikte hastane yalnızca bir tedavi merkezi olarak değil, aynı zamanda tıp alanında akademik faaliyetlerin yürütüleceği bir merkez haline geliyor. Üniversite öğretim üyeleri ile ortak kullanımda olacak olan hastanede tıpta uzmanlık eğitimi, öğrenci uygulamaları ve akademik çalışmalar yapılabilecek.
Osmaniye Sağlıkta Merkez Olacak
Gülsoy, bu gelişmenin Osmaniye'nin sağlık vizyonunu bir üst seviyeye taşıyacağını belirterek, “Bu önemli gelişmeyle birlikte hemşehrilerimiz, üniversite hastanesi kalitesinde sağlık hizmetlerine kavuşacak. Aynı zamanda tıp öğrencileri ve akademisyenler için de önemli bir merkez haline gelecek olan hastanemiz, şehrimizin sağlık vizyonunu bir üst seviyeye taşıyacak. Yiğit Osmaniyemize ve kıymetli hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.