Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, 29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile pilot okullarda yürüttükleri “Kızılay Kolu” projesinin son aşamaya geldiğini belirtti. Yılmaz, bu kapsamda her ilçede bir "Kızılay öğretmeni" ve illerde bir "koordinatör öğretmen" görevlendirileceğini duyurdu.
“KIZILAY KOLU” İLE ÖĞRENCİLERE İYİLİK VE DAYANIŞMA KÜLTÜRÜ
Prof. Dr. Yılmaz, çocuklarda iyilik, yardımlaşma ve dayanışma kültürünü yaygınlaştırmayı amaçladıkları bu projenin, Kızılay’ın gönüllülük ruhunu öğrencilerle buluşturacağını ifade etti. “Kızılay Kolu” projesinin lansmanı, bu yılki Kızılay Haftası’nda yapılacak. Yılmaz, "Kızılay çocuklarımızı birleştirerek iyilik temelinde bir kültürü gelecek nesillere emanet etmeyi hedefliyor," dedi.
DEPREM BÖLGESİNDEKİ YARDIM ÇALIŞMALARI
Yılmaz, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinden etkilenen illerde ilk günden beri yürütülen çalışmaları üç aşamada ele aldıklarını belirtti: "depreme hazırlık," "müdahale," ve "iyileştirme dönemi." Bölgede hayatın normale dönmesi için konteyner alanlarında taramalar gerçekleştiren Türk Kızılay, ihtiyaç tespitine dayalı desteklerini sürdürüyor. Ayrıca, bölgedeki kadınlara yönelik aşçılık kursları düzenlenerek istihdam desteği sağlanıyor.
LÜBNAN VE FİLİSTİN’DE YARDIMLAR DEVAM EDİYOR
Türk Kızılay, Gazze ve Lübnan’da yürüttüğü insani yardım çalışmalarına da devam ediyor. Yılmaz, Gazze’de günlük 15 bin kişiye sıcak yemek sağlayan aşevinin, yerel halk ve bağışçılar desteğiyle sürdürüldüğünü aktardı. Lübnan’da ise AFAD koordinasyonunda yardımlar gönderildi ve Kızılay personeli, bölgedeki tahliye çalışmalarında yer aldı.
"KIZILAY, İYİLİK VE GÖNÜLLÜLÜK HAREKETİ"
Fatma Meriç Yılmaz, Türk Kızılay’ı bir kurumdan öte iyilik hareketi olarak konumlandırdıklarını vurguladı. Yılmaz, “Kızılayımıza sahip çıkalım. Kızılay, çocuklarımızın el ele tutuşma nedeni olmaya devam edecek,” ifadeleriyle Türk milletine birlik ve gönüllülük çağrısında bulundu.