Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitim ve öğretimin kesintisiz devam etmesi amacıyla tüm illere gönderdiği genelgeyle, ders başlangıç ve bitiş saatlerinin öğrencilerin olumsuz bir durumla karşılaşmamaları için yeniden düzenlenmesini istedi. 
Bakan Yusuf Tekin imzasıyla il valiliklerine gönderilen "Okul ve Ders Saati Uygulaması" konulu genelge, Osmaniye’de de merak konusu oldu. Kentte ders saatlerinde bir düzenleme yapılacak mı? sorusu gündeme geldi.

KYK ek başvuru sonuçları da açıklandı KYK ek başvuru sonuçları da açıklandı

Derssaatleri Öğrenciler OsmaniyeMEB’in genelgesinde, mevcut ileri saat uygulamasının devam ettirileceği, ders yılının ise Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre 180 iş gününden az olmayacak şekilde planlanacağı belirtildi. İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve valilikler, bölgesel koşullara göre ders saatlerinin düzenlenmesi konusunda yetkili kılındı.
Genelgede, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun valiliklere, günlük çalışma ve mesai saatlerini belirleme yetkisi verdiği hatırlatıldı. Bu bağlamda, Osmaniye Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, kış saati uygulamasına geçilmesi talebine yönelik düzenleme yapıp yapmayacağı henüz netlik kazanmadı.
Osmaniye’de ders saatlerinin yeniden düzenlenip düzenlenmeyeceği, gün doğumu ve batım saatleri ile toplumsal koşullar dikkate alınarak belirlenecek. 
Konuya ilişkin yetkililer, öğrencilerin güvenliği ve eğitim-öğretimin aksamaması için tüm tedbirlerin alınacağını belirtti. Önümüzdeki günlerde Osmaniye’deki okullarda yeni bir saat düzenlemesinin olup olmayacağı göreceğiz.


 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN