Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, İçme Suyu ve Kanalizasyon Projesi sayesinde Akyar ve Fakıuşağında içme suyu sıkıntısı yaşanmayacağını belirtti.
Başkan Çenet, yarım asrı aşkın geleceğine hizmet edecek içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarının hızla devam ettiğini kaydeti.

Zeytin Toplarken traktör çarpan adam öldü Zeytin Toplarken traktör çarpan adam öldü

Içme Suyu DeposuProje kapsamında yeni içme suyu deposu yapım inşaatlarının devam ettiğini ifade eden Çenet, “Dünya Bankası Finansmanı, İller Bankası koordinasyonu ile yapımı devam eden Merkez İçme Suyu ve Kanalizasyon Projesi kapsamında Fakıuşağı Mahallesi 4 bin metreküp kapasiteli 38.1 metre uzunluğu, 27.6 metre genişliği ve 5.3 metre yüksekliğinde içme suyu deposunun perde beton döküm işlemleri yapılıyor. Mevcut 10 bin metreküp kapasiteli depo yanına iki çıkışlı olarak yapımı sürdürülen terfi merkezi vasıtasıyla 1’inci çıkıştan 350 milimetre dükdil boruyla Akyar su deposuna iletilerek Akyar Mahallesi’nin, 2’nci çıkıştan ise 450 milimetre çaplı dükdil boruyla Fakıuşağı Mahallesi’nin üst bölgesinin içme suyu ihtiyacı karşılanacak” dedi.
Sağlam temeller üzerine kurulu bir Osmaniye için çalıştıklarını ifade eden Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet; “Alt yapı yapım çalışmalarımıza süratle devam ediyoruz. Şehrimizi emin adımlarla geleceğe taşımaya kararlıyız. Fakıuşağı mahallemize mevcut depolarımıza ek olarak yaptığımız 4 bin metreküp kapasiteli içme suyu deposuyla inşallah Akyar ve Fakıuşağı mahallelerimizde içme suyu akışını debisini daha da yükselterek yaşanan sorunları ortadan kaldırmış olacağız. Allah’ın izniyle inşaat çalışmaları biter bitmez depomuzu devreye alarak hemşerilerimizin kullanımına sunacağız” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN