Osmaniye Yenilikçi Mahalli Hizmet İçi Eğitim Programı, Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün'ün katılımıyla başladı. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tolga Nacar yaptı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün ise yaptığı konuşmada, "Günümüzün değişen şartlarında toplumsal ve bireysel sorunlar da değişmektedir. Bireyin ve toplumun yaralarını saran, daha da ötesi yaralar oluşmadan önlemler alan bir Bakanlık olarak değişimlere ayak uydurmak işimizin bir nüvesini oluşturmaktadır" dedi. 

Otomobil meyve bahçesine uçtu... Otomobil meyve bahçesine uçtu...

Çalışanların kişisel ve mesleki gelişimlerinin önemli olduğunu ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, "Bakanlığımızın merkez ve taşra teşkilatı olarak, sosyal devlet anlayışı gereği ile çocuklarımıza, engellilerimize, yaşlılarımıza, kadınlarımıza ve Gazilerimiz ile Şehitlerimizin yakınlarına, tüm vatandaşlarımıza yönelik hizmetlerimizin niteliğini, niceliğini artırmak bizlerin asli vazifelerinden biridir." dedi. 

Bakan Yardımcısı Leman YenigünAile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, vatandaşlara nezaketle yaklaşılmasının önemli olduğunu belirterek, "Çok güzel yasalar, mevzuatlar çıkarabiliriz ancak uygulamada sizler varsınız. Öncelikle vatandaşlarımızın baş tacımız olduğunu unutmayarak ve hizmet modelleriyle özel yükümlüğümüzü hatırlayarak hizmet etmemiz gerektiğini asla unutmayalım" diye konuştu.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise yaptığı konuşmada, "Bu proje yerinde olması nedeniyle bence çok daha verimli, çok daha etkili ve çok daha fazla kişiye ulaşması anlamında daha iyi sonuçlar alınabilecek bir proje. Hizmet içi eğitimler bütün Bakanlıkların yaptığı, Kaymakamken çok katıldığım, gerçekten faydalı programlar. Bu program hem hizmet içi eğitimin yerinde yapılması, bütün personele ulaştırılması, o bölgenin ya da ilin dinamiklerinden yararlanma fırsatı olması anlamında gerçekten önemli. Her bölgenin kendi sorunları, yaşadıkları problemler farklılıklar arz edebiliyor. Onların değerlendirilme fırsatı olması anlamında amacına hizmet edecek bir çalışma olmuş, Bakanlığımıza şükranlarımı sunuyorum. Son dönemlerde hızlı değişime ayak uyduran, sosyal devlet olma anlamında olağanüstü atılımlar gerçekleştiren bir Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza sahibiz. Dünyanın en güçlü sosyal devlet yapısına kavuştuğumuzu düşünüyorum. Bunun bizzat ilçede ve ilde uygulayıcısı olarak, yaşayarak biliyorum. Gerçekten çok başarılı sosyal politikalar, sosyal projeler uygulanıyor. Şunu çok iyi biliyoruz ki Türk milletinin temeli ailedir. Ailenin ve toplumun korunması anlamında Bakanlığımızın yaptığı çalışmalar toplumumuzun daha güçlü olması için o kadar faydalı, o kadar kıymetli, o kadar gerekli ki bunu da gerçekten başarıyla yapıyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının personelinin de özel, hassasiyet gerektiren, kırılgan, çok özen gerektiren, gönüllere dokunan çalışmalar yapan personelisiniz, bundan dolayı çok özelsiniz. Osmaniye'mizde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz'ün Müdürü ve personelinin çok başarılı olduğunu düşünüyorum, gece demeden gündüz demeden çalışıyorlar, çok başarılı sonuçlar da alıyorlar. Ben bu personellerle çalışmaktan gurur duyuyorum. Allah başarılarını daim etsin. Hizmet içi eğitimimizin sizlere, Ülkemize, Osmaniye'mize faydalar getirmesini diliyorum, hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Kaynak: Osmaniye Valiliği