Osmaniye’de Esenevler Mahallesi sınırları içerisinde bulunan, Türk Telekom Hizmet binası ile Osmaniye Belediyesi Hizmet binası arasındaki rezerv alanda çalışmalar başladı. 

Bölgede incelemelerde bulunan Vali Dr. Erdinç Yılmaz beraberinde Belediye Başkanı İbrahim Çenet ile birlikte yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

OSMANİYE'DE SABAH NAMAZI BULUŞMALARI SÜRÜYOR OSMANİYE'DE SABAH NAMAZI BULUŞMALARI SÜRÜYOR

Esenevler KonutVali Dr. Erdinç Yılmaz, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, "Esenevler Mahallemizde yaklaşık 17 Bin metrekare bu alanda, Salı Pazarı yolu hemen Belediyemizin yanındaki bu yerde, 6 Şubat Depreminden etkilenen Osmaniye'mizde yapılan çalışmaların önemli aşamalarından birisi de burası teşkil ediyor. Burada 83 dükkan ve 45 konut yapılacak, 6 kattan fazla olmayacak, yatay mimari uygulanacak. Osmaniye'mizin mimarisinden de yararlanılarak yapılacak bu çalışma, Osmaniye'mizin görüntüsüne, şehirciliğine çok önemli katkı sağlayacak bir proje. Bu projeyi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, Emlak Konut vasıtasıyla yapacak ve bugün itibariyle yoğun bir şekilde çalışma başlıyor, 1 yıl içinde tamamlayarak Osmaniyeli hemşehrilerimizin hizmetine sunacak. Böyle güzel bir projenin kazandırılması, böyle bir projenin uygulanması Osmaniye'miz adına gerçekten çok kıymetli. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'mıza bu anlamda minnettarız, şükranlarımızı sunuyoruz. Osmaniye'mize bu tür projeleri kazandırmaya devam edeceğiz. Birlik, beraberlik, kardeşlik içinde en güzel hizmetleri Şehitler Diyarı Yiğit Osmaniye'mize kazandırmak en büyük mutluluğumuz, en büyük sevincimiz olacaktır. Bu dükkan ve konutların bir an evvel bitip hemşehrilerimizin hizmetine sunulması da en büyük arzumuz. Osmaniye'mize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN