Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Tazelenme Üniversitesi akademik açılış töreni düzenlendi.

OKÜ 15 Temmuz Amfisinde düzenlenen programa, Osmaniye Valisi Dr.Erdinç Yılmaz, Belediye Başkanı İbrahim Çenet, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Şener Kaytez, Ak Parti Milletvekili Seydi Gülsoy, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, kurum müdürleri, siyasiler ve vatandaşlar katıldı. 

Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Müzik dinletisi ile başladı.

Whatsapp Görsel 2024 09 26 Saat 15.56.03 E1866C93Programda konuşan Vali Erdinç Yılmaz, üniversitenin kentte açılmasına öncülük edenlere teşekkür etti.
Tazelenme Üniversitesinin önemli olduğunu ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

“Hayatta öğrenilen bilgiyle üniversitenin vereceği bilgileri de alarak üniversite ortamını tanıyarak gençliğimizin, geleceğimizin yetiştirdiği bu sıralarda çok önemli bilgileri alacaksınız ve bu bilgileri tecrübeyle birleştireceksiniz. Bir memleketin kalkınması refah seviyesine yükselmesi bütün dünyayla yarışabilmesi her alanda öncü olabilmesinin temeli eğitimdir. Bir ülkenin geleceğe çok sağlam olacaktır. Dolayısıyla öğrenmenin yaşı yoktur. Osmaniyemizin 60 artı tazelenme üniversitesinin çok değerli öğrencileri ilgi gösterdiğiniz için ve bu ilgiyi de eğitim hayatınız boyunca devam ettireceğinize inanıyorum. İnşallah size sözüm var. Dersimize de geleceğim. Ben de devlet yönetimiyle ilgili tecrübelerimi sizinle bilgi paylaşacağım” 

OKÜ Rektörü Prof.Dr.Turgay Uzun, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığıyla ortak bir proje kapsamında çalışma yapıldığını aktardı.

Projenin toplumun bir kısmına doğrudan dokunan ve onların durumunu iyileştiren bir proje olduğunu dile getiren Uzun, şöyle dedi:

“Projenin amacı toplumdaki bu kesimin bilgi ve becerilerini arttırmak, aynı zamanda toplumsal hayata daha etkin anlamda katılımlarını sağlamak ve üniversite öğrencileriyle de yakın bir ilişki içerisinde bu kuşaklar arası farklılığı görmelerini sağlamak istedik. Eğitim öğretimde bir diğeri topluma biz de bu işleri yani toplumla bir olma işlerini çok önemsiyoruz. Gerekse işte ilimizdeki yöneticilerimiz, sayın belediye başkanımız, sayın valimiz olmak üzere çok yakın bir mesai içerisindeyiz. Birlikte neler yapabilirizin çalışmalarını yapıyoruz. Aslında bu da biraz bunun ürünü olduğunu söyleyebiliriz. Yani burada üniversitemiz kurulduğundan itibaren Osmaniyemizde bir farkındalık yarattı, bir farklılık ortaya koyduğunu söyleyebiliriz. Çünkü bugün baktığımızda civarında binin üzerinde akademik idari personelimiz, 19 binlere ulaşan bir öğrenci kapasitemiz var. Yani dört yıl önceye göre biz bu kapasitemizi yüzde ellinin üzerinde arttırdık” 

Programda ayrıca Osmaniye Belediye Bakanı İbrahim Çenet, Belediye Başkanı İbrahim Çenet, aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Tolga Nacar da birer konuşma yaptı.

İşitme engelli Nihal Babayiğit cinayetinde ilginç gelişme İşitme engelli Nihal Babayiğit cinayetinde ilginç gelişme

Whatsapp Görsel 2024 09 26 Saat 15.56.08 1306A1CfKonuşmalardan sonra Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölümü Kurucu Başkanı, Tazelenme Üniversite Projesi Kurucu Başkanı Prof.Dr.İsmail TUFAN ise "60+ TAZELENME ÜNİVERSİTESİ" hakkında bilgiler verdi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 60+ Tazelenme Üniversitesi Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Neşe Karakaş, "60+ TAZELENME ÜNİVERSİTESİ MALATYA ÖRNEĞİ" başlıklı sunum yaptı.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN