Osmaniye’de Filistin'e Destek Platformu tarafından “Direnişe Selam, Siyonizm'e Lanet” yürüyüşü düzenlendi.

6 Ekim Pazar Günlük Burç Yorumları: Aşk, iş, sağlık hayatınızda neler olacak? 6 Ekim Pazar Günlük Burç Yorumları: Aşk, iş, sağlık hayatınızda neler olacak?

Alibeyli Camisi avlusunda bir araya gelen kalabalık, ellerinde bayrak ve pankartlarla slogan atarak Cumhuriyet Meydanına yürüdü.

Burada Kur’an-ı Kerim okundu, İl Müftüsü Ali Çakmak tarafından dua yapıldı.

Kalabalık adına konuşan Memur-Sen İl Başkanı Mahmut Kahraman, İsrail’in 365 gündür Gazze’den soykırım yaptığını belirtti.

Filistin Israil Yürüyüş Kınama Osmaniye1Dünyanın suskunluğunun çoğu çocuk ve kadın 42 binden fazla insanı katleden, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri bombalayan soykırımcı, kandan beslenen katil İsrail’i cesaretlendirdiğini ifade eden Kahraman, şunları kaydetti:
“Tarihin hiçbir döneminde ve dünyanın başka hiçbir yerinde katilin, soykırımcının bu kadar desteklendiği başka örnek yoktur. Bizzat batılılar tarafından sırtı sıvazlanan terörist İsrail, bugüne kadar, kadın, bebek, çocuk, yaşlı ve hastanelerde tedavi gören 42 bin canı katletti. 97 binden fazla yaralı, on binlerce kayıp var. Bunlar insanın vicdanını kanatan gerçekler. Okulları, hastaneleri, camileri, kiliseleri bombalarken, insanlığın ortak değerlerini hiçe sayan Siyonist rejim, Lübnan’a başlattığı saldırılarla sapkın inancıyla şekillendirdiği arz-ı mev’ud hedefine ulaşmak için bütün bölgeyi ateşe vermeyi planladığını gösterdi.” 

Filistin Israil Yürüyüş Kınama Osmaniye3OLAYLAR BİZLERE UZAK DEĞİL
Kahraman, Batı’yı arkasına alan İsrail’in bütün bölgeyi ateşe vermeye başladığını hatırlattı.
Gazze’de başlayan vahşet ve soykırımın Lübnan ve Yemen’e de sıçradığını anlatan Kahraman, “Onun için tekrar altını çizmekte fayda var: Türkiye’nin savunması Gazze’den başlar. Lübnan saldırısı, savaşın yeni bir evreye geçtiğini gösteriyor. Batılı başkentlerde ise aynı kalıpta açıklamalar devam ediyor. Dün komplo denilerek küçümsenen stratejilerin bugün gerçekleştiğine hep birlikte şahit oluyoruz. Onun için, kimse olayları bizden uzak zannetmesin. Vakit teyakkuz vakti. Vakit Gazze hattına destek olma vakti. Vakit insanlık haysiyetini sahiplenme, vicdanın sesi olma vakti. Vakit kardeşlerimize sahip çıkma vaktidir” ifadelerini kullandı. 

Filistin Israil Yürüyüş Kınama Osmaniye2ÇAĞRIDA BULUNUYORUZ
Kahraman, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Bir düşünün, kendilerinin dışındakilere “insanımsı” diyebilecek kadar insanlıktan çıkmış bir ırkçı bir rejim ve inançla karşı karşıyayız. Aklın, idrakin ve vicdanın rafa kalktığı bu kör bir inanç emperyalizmin desteği ile dünyayı bir cehennem çukuruna sürüklüyor. Dilimiz varmıyor ama, hapishanelere doldurdukları masum kardeşlerimize tecavüze varacak kadar ileri giden bir cinnet halini hangi akıl açıklayabilir. İnsanlık şerefinin bu katil sürüsüne karşı mutlak galip geleceğine inanıyoruz. Ama önce direniş hatlarını güçlü bir şekilde tahkim etmek zorundayız. Soykırım destekçisi markaları boykotu derinleştirerek ve yaygınlaştırarak siyonizme kan pompalayan damarları kesmeliyiz. Buradan milletimizin 7’den 70’e her bir ferdine çağrıyı yineliyoruz: İsrail malı almazsan ölmezsin, alırsan çocukları öldürürler. Buradan açıkça deklare ediyoruz. İsrail, yüz yıldır Filistin topraklarında katliam yapan bir terör örgütüdür. Yerleşimci adlı terör ve gasp şebekesi eliyle tedrici olarak sürdürdüğü işgal yeni bir aşamaya geldi. 7 Ekim 2023’ten bu yana yaşananlar Siyonist işgalin yeni bir evresini göstermektedir. Emperyalizmiz sınırsız desteği, Siyonist şirketlerin sponsorluğu ile Gazze’de Müslüman kıyımı yapan ırkçı rejimin hedefinde bütün bölgemiz var. Gazze’deki direniş, insanlığın ve bizim onurumuzdur. Gazze’de evleri, toprakları, özgürlükleri, inançları için direnenlere selam olsun! İnsanlığın sancağı yere düşmesin.” 

Kahraman, birinci yılına giren soykırımı lanetlediklerini sözlerine ekledi. 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN