CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yaşar Kemal'in doğum günü dolayısıyla Osmaniye'nin Gökçedam köyünde düzenlenen anma etkinliğinde, çiftçilere ve emekçilere yönelik önemli vaatlerde bulundu. Özel, "Çukurova’da pamuk yeniden beyaz altın olana kadar mücadele edeceğiz" dedi.

"Yaşar Kemal Cesaretiyle Mücadele Edeceğiz"
2015 yılında hayatını kaybeden ünlü yazar Yaşar Kemal’in memleketinde yapılan anma etkinliğinde konuşan Özel, çiftçilerin haklarını alana kadar mücadele sözü verdi. Özellikle pamuk üreticilerine dikkat çeken Özel, "Çukurova’nın pamuğu, yeniden beyaz altın olacak" ifadelerini kullandı. Özel, Yaşar Kemal'in eserlerindeki adalet arayışına vurgu yaparak, onun mirasını sürdüreceklerini belirtti.

Ozgur Ozel Yasar Kemal Anma Etkinligi 1

Kadın Cinayetleri ve Eşitsizliklere Tepki
Özel, konuşmasında kadın cinayetlerine de değinerek, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilen hükümete sert eleştirilerde bulundu. Kadınları savunmasız bırakan politikaların sona ermesi gerektiğini savunan Özel, "Abdi Ağalara karşı Yaşar Kemal ve onun İnce Memed’i gibi mücadele etmek zorundayız" dedi.

Eşitsizliklere Karşı Mücadele Mesajı
Toplumun farklı kesimlerine değinen Özel, işsizlerin, güvencesizlerin ve gençlerin yanında olduklarını vurguladı. Özel, "Bu ülkede eşitsizlikler ortadan kalkıncaya kadar çalışacağız" diyerek, toplumsal adalet vurgusu yaptı.

Hatay'da Araç Hırsızlığı Yapan Şahıs Yakalandı Hatay'da Araç Hırsızlığı Yapan Şahıs Yakalandı

Uluslararası Yaşar Kemal Kültür Sanat Festivali
Etkinlikte ayrıca Adana Büyükşehir Belediyesi ve Kadirli Belediyesi işbirliğinde, Yaşar Kemal’in anısına Uluslararası Yaşar Kemal Kültür Sanat Festivali düzenlenmesi için çalışmaların başlatıldığı duyuruldu.

Bahriye Üçok’a Anma
Özgür Özel, konuşmasında Bahriye Üçok'un 34. ölüm yıl dönümünü de andı. "Barış savunucusu Bahriye Üçok'u rahmetle anıyor, onu katledenleri lanetliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ziyaretler Gerçekleştirildi
Etkinlik sonrasında Özel, Yaşar Kemal Kültür Evi ve Parkı’nı ziyaret etti. Ayrıca, Osmaniye'de geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden eski CHP Osmaniye İl Başkanı Mehmet Orhun Döğüşcü’nün ailesi ile bir araya gelerek taziyelerini iletti.

Kaynak: AA