OSMANİYESPOR FK KAPTANI ERDİ BAKIRCI, "GALİBİYETE İNANIYORUZ" OSMANİYESPOR FK KAPTANI ERDİ BAKIRCI, "GALİBİYETE İNANIYORUZ"

Osmaniye AK Parti İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen aşure ikramı programı, partililerin ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. 
İl binası önünde düzenlenen etkinlikte, birlik ve beraberlik mesajları verildi.
AK Parti İl ve İlçe Teşkilatları, İlçe Belediye Başkanları ile birçok partilinin katıldığı etkinlikte, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Okur, aşure gününün manevi önemine vurgu yaptı. 
Okur, "Aşure günü, birlik, beraberlik, kardeşlik, paylaşma ve bereketin simgesidir. Bu özel günü hep birlikte kutlamaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.
Katılımcılara teşekkürlerini sunan Okur, aşure gününün kültürel ve dini değerlerini anlattı. Konuşmanın ardından katılımcılara ve çevredeki esnafa aşure ikramında bulunuldu. 
AŞURE GÜNÜ NELER YAPILIR?
Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Aşurenin bu mecazî anlamı toplumumuz için bugün her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. Milletimiz, asırlardır sürdürdüğü gelenekle bugün de; "farklılıkların ahenk içindeki ortak tada katkı sağlamaları", "birlik" gibi kültürümüzün özünde hep var olan güzellikleri devam ettirme bilinci ile birbirinden farklı tatları aynı kazanda kaynatıp, aşure aşı yapmaya, birlikte yaşamanın sembolünü tadarken muhabbeti paylaşmaya devam etmektedir.


   
 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN