Birlik Başkanı İsmet Topal’ın öncülüğünde düzenlenen basın toplantısında, sahte bal üretimine karşı alınması gereken tedbirler masaya yatırıldı.

Toplantıda, kısa süre önce Ankara'da yapılan operasyonlarda, glikoz, fruktoz ve bal esanslı şurupların bal adı altında piyasaya sürüldüğü fabrikalara baskın yapıldığı ve tonlarca zararlı ürünün ele geçirildiği belirtildi. Topal, bu fabrikaların kapatılmasının ve ürünlerin marketlerden toplatılmasının yeterli olmadığını vurgulayarak, "İnsan sağlığını hiçe sayan bu kişilere ağır para cezalarının yanı sıra en az 20-25 yıl hapis cezası verilmelidir. Çünkü milyonlarca insanın sağlığı ile oynuyorlar," dedi.

Topal, devlete ve yetkililere seslenerek, acilen gıda güvenliği ve sağlığına yönelik daha sert yasalar çıkarılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, tüketicilere de seslenen Topal, güvenilir olmayan kaynaklardan, özellikle sokakta, internet üzerinden veya marketlerde satılan açık ballardan kaçınmaları gerektiğini söyledi.

OSMANİYE'NİN KADİRLİ İLÇESİNDE YAŞAR KEMAL BULUŞMALARI BAŞLADI OSMANİYE'NİN KADİRLİ İLÇESİNDE YAŞAR KEMAL BULUŞMALARI BAŞLADI

Basın toplantısında, Osmaniye Bal Üreticileri Birliği olarak tüketicilere sağlıklı ve kaliteli bal sunmayı hedeflediklerini belirten Topal, “Destek sizden, güzel hizmetler bizden,” diyerek sözlerini tamamladı.

Muhabir: BEKİR BURAK CANBOLAT