Kadirli Kaymakamı Erdinç Dolu, görevine başladığı ilk günlerde yaptığı köy ziyaretleri kapsamında Karatepe Kilimi Kooperatifini ziyaret etti. Kooperatif Başkanı Yüksel Cafri ve köy muhtarı Mehmet Çakıcıoğlu tarafından karşılanan Kaymakam Dolu, doğal kök boyalardan yapılan iplikler ve kendine özgü dokuma yöntemiyle üretilen kilimlerin detaylarını öğrendi.

Kooperatif Başkanı Yüksel Cafri, "Kilimlerimiz, doğal kök boyalardan yapılan iplikler ve kendine özgü dokuma yöntemleri ile üretiliyor. Bu el emeği göz nuru ürünlerimiz, yöremizle özdeşleşmiş durumda," dedi.

Kaymakam Dolu, Karatepe Kilimleri'nin sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerle hem bölge insanları için bir geçim kaynağı hem de Türkiye'nin kültürel mirasının önemli bir parçası olduğunu vurguladı. "Yurt içinde ve yurt dışında yoğun ilgi gören bu el emeği göz nuru kilimlerin gelecek kuşaklara aktarılması için yapılan çalışmalar, Anadolu'nun kadim geleneklerini yaşatmaya devam ediyor. Dünyaca ünlü değerimizin yaşaması için gerekli desteği sağlayacağız," ifadelerini kullandı.

OSMANİYE BELEDİYE BAŞKANI ÇENET, “BAHANE ÜRETEN DEĞİL, HİZMET ÜRETEN BİR BELEDİYE OLACAĞIZ” OSMANİYE BELEDİYE BAŞKANI ÇENET, “BAHANE ÜRETEN DEĞİL, HİZMET ÜRETEN BİR BELEDİYE OLACAĞIZ”

Cafri ve Çakıcıoğlu, ziyaretlerinden ve desteklerinden dolayı Kaymakam Erdinç Dolu'ya teşekkür etti. Kaymakam Dolu, kooperatifin çalışmalarını yakından inceleyerek, bölge halkının bu sanatı yaşatma çabalarını takdir etti.

Kaymakam Dolu'nun bu ziyareti, Karatepe Kilimleri'nin önemini bir kez daha gözler önüne sererken, coğrafi işaretli bu kültürel mirasın korunması ve tanıtılması için atılacak adımların hız kazanacağı mesajını verdi.

Kaynak: KADİRLİ KAYMAKAMLIĞI