OSMANİYE'DE AVAKADO ÜRETİMİNİ ARTIRACAĞIZ OSMANİYE'DE AVAKADO ÜRETİMİNİ ARTIRACAĞIZ

Osmaniye'de bir haftada iki kişinin boğulduğu Karaçay deresinde, olayın yaşandığı yerde kalıcı önlem alınmaması tepkilere sebep oluyor. 
Hava sıcaklıklarının 40 dereceyi aştığı bu günlerde insanlar kent merkezinden Karaçay Deresi'ne serinlemek için gidiyor. 
Sıcak havalarda dere boyunca, kendilerince yaptıkları küçük bentlerde oluşan su birikintilerine girenler, sıcak havanın etkisinden korunmaya çalışıyor.
Bunların yanı sıra onlarca insanın boğularak hayatını kaybettiği Karaçay Deresinde (Baraj) olarak tabir edilen su birikintisinde bir haftada iki kişi yine hayatını kaybetti.
Demir korkuluklarla kapatılan, kilit vurulan alanda bazıları yine kilitleri kırarak yasaklara uymadı ve tehlikeli alanda onlarca can gitti.
YETKİLİLERE ÇAĞRI
Muhabirimiz Ümit Kahraman, yaz aylarında bugüne kadar çok sayıda insanın boğulduğu bölgede kalıcı önlemler alınması gerektiğini vurguladı.
Kahraman, geçici önlemlerin kesin çözüm olmadığını anımsatan Kahraman, bölgenin tamamen kapatılması gerektiğini anlattı.
Konunun basite alındığını anlatan Kahraman, Osmaniye Valisi ve Belediye Başkanının konuya ciddiyetle ele alarak kesin çözümlü kararların şart olduğuna dikkat çekti. 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN