OSMANİYE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ AYDIN ALBAK'TAN, 2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESAJI OSMANİYE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ AYDIN ALBAK'TAN, 2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESAJI

Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde bulunan Mehmetli Barajı’nda depolama suyun yetersiz kaldığını duyurdu.
DSİ 6.Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, DSİ’ye ait depolama tesislerinden Mehmetli Barajı'nda depolanan suyun kuraklığa bağlı olarak yetersiz olduğunun tespit edildiği kaydedildi.
Barajdaki suyun ancak sınırlı alan için kullanılabileceğini açıklandığı duyuruda, “Buna göre 05.07.2024 tarihi itibarıyla Mehmetli Barajında 35,10 hm3 sulamada kullanılabilir su bulunmaktadır. Bu miktar ancak çok yıllık bitkilerin su ihtiyacını karşılayabilecektir. Depolanan bu miktarla 2.ürün kışlık sebze ve silajlık mısır ekimi yapılması halinde çok yıllık bitkilere su verilememesi riski oluşacağından; 2.ürün kışlık sebze ve silajlık mısır için su verilmesi mevcut su bütçesi ile mümkün görülmemektedir. Bu nedenden ötürü 2. Ürüne su verilmeyecektir" ifadelerine yer verildi. 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN