OSMANİYE VALİSİ YILMAZ, GAZİ ZİYARETLERİNDE BULUNDU OSMANİYE VALİSİ YILMAZ, GAZİ ZİYARETLERİNDE BULUNDU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Osmaniye Valiliğini ziyaret etti.
Bakan Göktaş, valilik girişinde Osmaniye Valisi Dr.Erdinç Yılmaz, Belediye Başkanı İbrahim Çenet, AK Parti Milletvekili Seydi Gülsoy, İl Başkanı Mehmet Sadi Binboğa ve kurum yetkilileri tarafından karşılandı.
Valilikte şeref defterini imzalayan Bakan Göktaş’a daha sonra Vali Erdinç Yılmaz tarafından brifing verildi. 
Toplantı sonrasında basın açıklaması yapan Bakan Göktaş, Osmaniye’de bulunmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.
Kentteki yatırımlar hakkında istişarelerde bulunduklarını ifade eden Bakan Göktaş, “Bugün, bu güzel şehri ziyaret ederek Bakanlığımızın çalışmaları ile ilgili istişarelerde bulunma fırsatı elde ettik. 23 yılda şehrimize yaklaşık 65 milyar liralık yatırım gerçekleştirdik. Bu miktarın 9.5 milyar lirası aile ve sosyal hizmetler alanında yapılan yatırımlardan oluşuyor. Bu yatırımlarla sosyal, siyasal ve ekonomik alanda kadınlara destek oluyoruz” diye konuştu.
Bakan Göktaş, 2018’den bu yana kentte 3 bin 400 kadına destek verildiğini anlattı.
Ev tipi bakım modeliyle Osmaniye’de çocuklara koruma ve bakım hizmeti sunulduğunu aktaran Bakan Göktaş, “Bu önem doğrultusunda Osmaniye’de Evde Bakım Yardımından bugün 4 bin 900 vatandaşımız faydalanıyor. Tüm bu hizmetlerimizin yanı sıra şu an Osmaniye’de devam eden yatırımlarımız da bulunuyor. Bu kapsamda Merkez’de Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi ve Kadirli’de Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizin yapımı sürüyor. Ayrıca Düziçi, Bahçe ve Kadirli’de Sosyal Hizmet Merkezi proje çalışmaları devam ediyor. Tüm bu çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayarak Osmaniyeli vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.

G Xqb Qsm Wk A AebatBakan Göktaş, engelli ve yaşlıların toplumsal hayata aktif katılımlarını önemsediklerini vurguladı.
Osmaniye’de 2 bakım ve rehabilitasyon merkezimizde 116 engelli vatandaşa hizmet verildiğini dile getiren Göktaş, “Ayrıca 1 huzurevi, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezimizde 102 büyüğümüze hizmet sunuyoruz. Bakanlık olarak, vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için toplumsal eşitliği ve adaleti gözeten bir anlayışla çalışıyoruz. Bu anlamda Osmaniye’nin ihtiyaçlarına uygun şekilde hizmetlerimizi daha da güçlendirmeye kararlıyız” dedi.
Bakan Göktaş, Aile Sosyal Destek Programından bahsederek, “ASDEP görevlilerimizle vatandaşlarımızın sosyal, psikolojik ve ekonomik ihtiyaçlarını belirliyor, onlara uygun destek hizmetleri sunuyoruz. Programla ihtiyaç sahibi ailelere rehberlik etmek ve yaşam kalitelerini artırmak için 2017 yılından bu yana şehrimizde 103 bin hanemize ulaştık. Gençlerimizi aile olmaya, yuva kurmaya hazırladığımız Aile Eğitim Programımızdan ise 2013’den beri 320 bin kişinin faydalanmasını sağladık. Osmaniye’deki 9 kadın kooperatifiyle kadınların ekonomik hayata katılımlarını destekliyor, girişimcilik ruhlarını güçlendiriyoruz” şeklinde konuştu. 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN