Osmaniye’de Polis ekiplerinin uygulama noktasında durdurarak arama yaptığı yolcu otobüsünde 6 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen yakalandı. Otobüs şoförü ve muavin gözaltına alındı. 

Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali başladı Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali başladı

İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şubesi Müdürlüğü ekipleri, E90 otoyolu üzerindeki bir dinlenme tesisi önünde oluşturulan uygulama noktasında, Göçmen Kaçakçılığına yönelik uygumla yapıldı. Uygulamada, S.T. idaresindeki yolcu otobüsü durdurularak içerisinde yapılan kimlik kontrolünde, resmi makamlarca verilmiş kimlik belgesi olmayan ve ülkeye Van üzerinden illegal giriş yapan 6 Afganistan uyruklu şahsın olduğu belirlendi.

Araç şoförü S.T. ve muavin B.K. hakkında “Göçmen Kaçakçılığı” suçundan şüpheli sıfatıyla işlem başlatıldı. Ülkeye illegal giriş yapan 6 Afgan uyruklu şahısların tercüman eşliğinde mağdur olarak ifadelerinin alınmasının ardından, sınır dışı işlemleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, göçmen kaçakçılığı yapan şahıslara yönelik çalışmaların kararlılıkla devam edeceği vurgulandı. 
İl Emniyet Müdürlüğü

Editör: Haber Merkezi