Osmaniye Merkez ve bütün ilçelerde bulunan liselerde, rehberlik ve araştırma merkezlerinde ve halk eğitim merkezlerinde verilecek olan bu hizmet, 25 Temmuz ile 2 Ağustos tarihlerinde verilecektir.

Öğrencilere tercih yapma konusunda yardımcı olunması için açılan bu birimler, belirtilen yerlerde mesai saatleri içerisinde hizmet verecektir.

OSMANİYE'DE YENİ EĞİTİM DÖNEMİ ÖNCESİNDE MÜDÜRLER KURULU TOPLANDI OSMANİYE'DE YENİ EĞİTİM DÖNEMİ ÖNCESİNDE MÜDÜRLER KURULU TOPLANDI

Türkiye Geneli TYT'ye 3 milyon 36 bin 945, AYT'ye ise 1 milyon 983 bin 766 aday katılmıştı. Bu adayların tercih yapacak olanlarına Osmaniye’de büyük bir hizmet sunuluyor. Öğrencilerin yanlış tercih sonucu zorluklar çekmemesi için gerçekleştirilen bu proje Osmaniyeli öğrenciler ve veliler tarafından ilgi ile karşılandı.

Kent genelinde 105 YKS Tercih Danışmanlığı Birimimi ile tercih döneminde öğrencilere destek verdiklerini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, " "Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak merkez ve ilçelerimizde toplam 105 ayrı noktada Tercih Danışmanlığı hizmeti sunuyoruz. Bu hizmet, Osmaniye Merkez'deki liselerden, rehberlik ve araştırma merkezlerinden ve halk eğitim merkezlerinden verilecek. Öğrencilerimizin tercih sürecinde yanlış kararlar almamaları ve kendileri için en uygun okulu seçmeleri konusunda destek olmayı hedefliyoruz. Özellikle YKS'ye giren ve tercih yapacak olan adayların bu süreci daha rahat geçirmelerini sağlamak için bu proje büyük önem taşıyor. Osmaniyeli öğrenciler ve veliler tarafından da ilgiyle karşılandı" şeklinde konuştu.

Osmaniye'de sunulan bu hizmetin, geniş kapsamlı bir danışmanlık ve rehberlik desteği olarak planlandığını ifade eden Albak, öğrencilerin ve ailelerinin tercih sürecini bilinçli ve doğru kararlarla tamamlamalarını sağlamak amacıyla ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: OSMANİYE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ