OSMANİYE'DE ÖĞRENCİLERDEN CAMİ ZİYARETLERİ OSMANİYE'DE ÖĞRENCİLERDEN CAMİ ZİYARETLERİ

Osmaniye Valisi Dr.Erdinç Yılmaz, Osmaniye Yer Fıstığı'nın Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescili almasını memnuniyet verici bir gelişme olarak değerlendirdi.
Vali Dr. Erdinç Yılmaz, yaptığı açıklamada, yerfıstığının kent ile özdeşlemiş coğrafi işaretli ürünü Osmaniye Yer Fıstığının, bölge ve ülke için oldukça önemli bir ürün olduğunu hatırlattı.
Yılmaz, şunları kaydetti:
“Osmaniye Ticaret Borsasının çalışmaları neticesinde Osmaniye Yer Fıstığının Avrupa Birliği Komisyonunda da korunmasının sağlanması için titizlikle yürütülen çalışmalar sonucunda 10.07.2024 itibariyle AB Resmi gazetesinde yayımlanarak tescili kesinleşmiştir. Aynı zamanda Avrupa Parlamentosu ve Konseyinin yürürlüğe giren (AB) 2024/1143 sayılı Tüzüğü kapsamında tescil edilen ilk ürün olmuştur. Güvenli ve güvenilir gıdada önemi fazlasıyla artan coğrafi işaretli ürünlerin korunması ve sürdürülebilirliğinin de sağlanması ve markalaşması adına ürünümüzün Avrupa Birliği Komisyonu Tarım ve Kırsal Kalkınma Genel Müdürlüğü tarafından tescil edilmesi Osmaniye’miz için oldukça önemlidir. Osmaniye Yer Fıstığının Avrupa Birliği Komisyonuna başvurusundan tescil edilmesine kadar uzanan süreç içerisinde emeği geçen başta Osmaniye Ticaret Borsası olmak üzere tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim”
Yılmaz, Osmaniye Yer Fıstığının Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescili almasını hayırlı olması temennisinde bulundu.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN