Otomobil ile Bisiklet Çarpıştı: 1 Ölü Otomobil ile Bisiklet Çarpıştı: 1 Ölü

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, 2024 yılı Mayıs ayında Polis ve Jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen asayiş ve güvenlik olayları konusunda açıklamalarda bulundu. 
Vali Yılmaz, kent genelinde Polis ve Jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen asayiş ve güvenlik olaylarının değerlendirilmesi amacıyla Mülki İdare Amirleri, Emniyet ve Jandarma birimlerimiz ve ilgili Kurum Amirlerinin katılımlarıyla “Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı” gerçekleştirildiğini ifade etti.
Vali Yılmaz, Toplantıda Genel Güvenlik, Asayiş, Uyuşturucu ile Mücadele, Kaçakçılık, Düzensiz Göçmen ile Mücadele, Terör ve Trafik konularının ele alındığını, Osmaniye’nin daha huzurlu ve güvenli bir şehir olması için alınan tedbirler, yürütülen faaliyetler ve elde edilen başarılar hakkında genel değerlendirme yapıldığını belirtti.
Vali Dr. Erdinç Yılmaz sözlerinin devamında asayiş konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, "2024 yılı Mayıs ayında ilimiz genelinde 1667 asayiş olayı meydana gelmiş, 992 kişi yakalanmış, 47 kişi ise tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Meydana gelen 1667 olayın 1.535’i aydınlatılmış olup, asayiş suçlarında aydınlatılma oranında yüzde 92’lik başarı sağlanmıştır. Asayiş olayları neticesinde son bir ay içerisinde 113 Av Tüfeği, 43 Tabanca, 20 Kurusıkı Tabanca ele geçirilmiştir" dedi.
Vali Dr. Erdinç Yılmaz, göçmen kaçakçılığı konusunda yapılan çalışmalar hakkında ise şu bilgileri verdi, "Göçmen Kaçakçılığı ile ilgili olarak 2024 yılı Mayıs ayında “Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti” suçlamasıyla 11 organizatör/şüpheli yakalanmış, 3 şahıs tutuklanmıştır. Mayıs ayı içerisinde yapılan kontroller sonucunda 71 düzensiz göçmen yakalanmıştır” dedi.
Kaçakçılık ve organize suçlar konusunda yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Vali Yılmaz, "Kaçakçılık Suçları ile ilgili olarak, 2024 yılı Mayıs ayında meydana gelen 41 olayda 19 bin 658 adet sigara, 60 bin adet makaron, 7 adet cep telefonu, 19 adet elektronik sigara, 1100 adet puro, 286 adet paket tütün, 16 şişe içki ele geçirilmiştir. Geçen yılların aynı dönemine kıyasla gümrük kaçağı sigarada yüzde 91, paket tütünde yüzde 267, içkide yüzde 23, puroda yüzde 511 oranında artış söz konusudur. Organize Suçlar ile ilgili olarak 2024 yılı Mayıs ayında 4 olay meydana gelmiş olup, 8 adet tabanca, 5 adet av tüfeği, 10 adet kurusıkı tabanca ele geçirilmiş olup, geçen yıllara kıyasla yüzde 300 oranında artış söz konusudur.” diye konuştu.
Terörle mücadele konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Dr. Erdinç Yılmaz, "Terörle Mücadele ile ilgili olarak, 2024 yılı Mayıs ayında ilimiz genelinde PKK/KCK Terör Örgütü faaliyetleri kapsamında 4 şüpheli şahıs, FETÖ/PDY terör örgütleri kapsamında ise 2 şüpheli şahıs yakalanmıştır.” dedi.
Vali Dr. Erdinç Yılmaz, açıklamasının devamında, "Narkotik Suçlarla ile ilgili 2024 yılı Mayıs ayında ilimiz genelinde meydana gelen 152 olayda 180 şüpheli şahıs yakalanmış, 36 şahıs ise tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Ayrıca Narkotik suçlarından aranması olan 11 şahıs yakalanmış olup geçen yılın aynı dönemine kıyasla aranan şahısların yakalanmasında yüzde 83 oranında artış yaşanmıştır. Ele geçirilen narkotik maddelere bakıldığında, 2024 yılı Mayıs ayında 62 kilo 240 Gram Esrar ve türevleri, 1 kilo 976 Gram Bonzai, 513 Gram Metamfetamin, 2 kilo 692 Gram Eroin ve 694 adet Sentetik Ecza ele geçirilmiştir. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla ele geçirilen uyuşturucu maddelerde yüzde binleri bulan oranda artış gözlenmiştir. “diye konuştu.
Vali Yılmaz, trafik denetimleri hakkında ise şu bilgileri verdi, "Trafik Denetimleri ile ilgili olarak 2024 yılı Mayıs ayında ilimiz genelinde 2 ölümlü, 245 yaralamalı ve 64 maddi hasarlı olmak üzere toplam 311 trafik kazasının meydana geldiği, trafik kazaları sonucunda 2 vatandaşımızın vefat ettiği, 379 vatandaşımızın yaralandığı görülmüştür. Yapılan denetimlerde ise 175 bin 71 aracın sorgulandığı, 1121 aracın trafikten men edildiği, toplamda 16 bin 80 adet cezai işlem uygulandığı, 17 bin 829 motosikletin sorgulandığı 271 motosikletin trafikten men edildiği, 2 bin 834 adet cezai işlem uygulandığı tespit edilmiştir. “dedi.
Vali Dr. Erdinç Yılmaz, aranan şahıslar konusunda yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi, "İlimiz genelinde 2024 yılı Mayıs ayında 144 bin 307 şahsın sorgulamasının yapıldığı, 5-10 yıl arası aranması olan 10 şahıs, 10 yıl ve üzeri aranması olan 20 şahıs da dâhil olmak üzere çeşitli suçlardan aranması olan toplam 432 şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edilmiştir. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla Asayiş, Uyuşturucu, Kaçakçılık, Düzensiz Göçmen ve Terör konuları başta olmak üzere her türlü suç, organize oluşumlar ve terör örgütleri ile mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de sokaklarımızın ve evlerimizin huzurunu sağlamaya yönelik faaliyetler yapmaya devam edecek, Şehrimizin huzurunu bozmaya yönelik kimseye fırsat vermeyeceğiz.” diye konuştu.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN