OKÜ TAZELENME ÜNİVERSİTESİ STANDINDA İLK KAYDI BAŞKAN ÇENET YAPTI OKÜ TAZELENME ÜNİVERSİTESİ STANDINDA İLK KAYDI BAŞKAN ÇENET YAPTI

Katılımın yüksek olduğu yarışmada dereceye giren öğrenciler şöyle sıralandı:

Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması:

  1. Sudenaz Cantimur (Höyük Köyü K.Kursu)
  2. Sude Eraslan (Mehmetli Bld. Yeni Mh. K.Kursu)
  3. Kübra Kara (Höyük Köyü K.Kursu)

Temel Dini Bilgiler Yarışması:

  1. Eşenur Yorulmaz (Armağanlı K.Kursu)
  2. Gül Fatma Hazır (Alibeyli Kız K.Kursu)
  3. Fatma Nur Topal (Armağanlı K.Kursu)

Yarışma sonrası bir açıklama yapan Sumbas İlçe Müftüsü Akyüz, “Diyanet İşleri Başkanlığımız, toplumu din konusunda aydınlatmak ve onların dini eğitimlerine yardımcı olmakla görevlidir. Biz de Diyanet İşleri Başkanlığımızın taşra teşkilatları olarak bazı programlar yapmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimiz kışın okullara gidiyor, yazın da tatile giriyorlar. Bu tatillerini en güzel şekilde değerlendirebilmeleri için onlara hem Kur'an kurslarımızda hem de camilerimizde yaz kursları düzenliyoruz. Bu kurslarımıza da rağbet oldukça yüksek elhamdülillah. Bu yavrularımız Kur'an-ı Kerim ve dini bilgilerini öğreniyorlar. İtikat, ibadet, ahlak ve siyer gibi temel dini bilgiler konularında bilgiler ediniyorlar. Bunların yanında sosyal ilişkileri, adab-ı muaşereti, büyüklere-küçüklere saygıyı, sevgiyi, vatan, millet, bayrak sevgisini buradan alıyorlar. Biz her kursun sonunda öğrencilerimizin çalışmalarını gözlemlemek, hem de onların motivasyonlarını artırmak için yarışmalar düzenliyoruz. Amaç bu vesilelerle çocuklarımızın Kur'an’a ve dini bilgilere ilgisini artırmak, motivasyonlarını yükseltmektir. Bu tür yarışmaların çok faydalı ve verimli olacağını ümit ediyorum,” dedi.

Müftü Akyüz, özveriyle çalışan din görevlilerine, sınava katılan tüm öğrencilere ve desteklerini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti.

Kaynak: SUMBAS MÜFTÜLÜĞÜ