Osmaniye Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü ile Osmaniye Belediyesi arasında, emekliler için işbirliği protokolü imzalandı. 
Belediye Başkanlık makamında gerçekleştirilen protokol, Belediye Başkanı İbrahim Çenet ile SGK İl Müdürü Mücahit Çelik tarafından imzalandı. 
Proje kapsamında, emekliler için toplu taşıma ücretlerinde indirim sağlanması, kültürel miras gezilerinin düzenlenmesi, hobi bahçesi oluşturulması, kahvaltı programları, emekli evi projesi, Emekli vatandaşlara yönelik emekli izci kulübü oluşturulması “Yaşlı Kurt” konseptli proje oluşturulması ve emeklilere yönelik tiyatro gösterileri, müzik dinletisi gibi etkinlikler düzenlenecek. 

Osmaniye'de köy çocukları robotik kodlama ile dünyaya açılıyor Osmaniye'de köy çocukları robotik kodlama ile dünyaya açılıyor

26415665+6Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Osmaniye İl Müdürü Mücahit Çelik, burada yaptığı açıklamada, protokolü önemsediklerini belirtti.
2024 Yılının Emekliler Yılı ilan edildiğini hatırlatan Çelik, şunları kaydetti:
“Osmaniye Belediyemizle emekli evinden tutunda, emeklilerimize yapılacak bir çok indirimlerle alakalı destek olmak maksadıyla sosyal ve kültürel alanda gelişimlerine katkı sağlamak ve emeklilerimizin tecrübelerinden faydalanmak adı altında bir dizi protokoller imzalıyoruz. Başkanımız İbrahim Çenet’e teveccühlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 
Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, önümüzdeki süreçlerde emeklilere yönelik, özellikle sportif, sosyal ve kültürel alanda, “41 Kere Maşallah” denebilecek çok güzel uygulamaların olacağını söyledi. 
Başkan Çenet, emeklilerin gündelik hayatlarını kolaylaştıran, gezi planları sunan ve yaşamlarından zevk aldığı bir geleceği sunacak olan projenin protokolünün imzalandığını belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın ve buradaki il müdürlüğümüzde belediyemizle birlikte uygulamasında yer alacak bu projenin Osmaniye’mize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN