SON DAKİKA... ALMANYA'DA ÇIKAN YANGINDA 2 TÜRK HAYATINI KAYBETTİ! SON DAKİKA... ALMANYA'DA ÇIKAN YANGINDA 2 TÜRK HAYATINI KAYBETTİ!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müjdeyi verdi! Yapılan açıklamaya göre PTT şubelerinden 1.000 TL nakit yardımı gerçekleştirilecek. Başvuru yapan herkes verilen hizmetten yararlanacak.
Maddi güçlük çeken ailelere destek amaçlı yapılacak bu yardım 550 ila 1.000 TL arasında değişecek.

NASIL YARARLANABİLİRİZ?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve PTT beklenen açıklamayı yaptı. Bu yardım ailenin gelir durumuna göre 500 ile 1000 TL arasındadır. Az gelir ya da hiç geliri olmayan ailelerin bu zor dönemlerde ayakta kalabilmesi için yapılması amaçlandı. Amaç daha az geliri olan ya da hiç geliri olmayanı daha çok desteklemek ve ailenin ayakta kalmasını sağlamaktır. 

Aile Destek Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?
Öncelikle en kolay yol internet üzerinden başvuruda bulunmaktır. PTT’den 2 ya da 4 TL ile alacağınız e-devlet şifresi ve TC Numaranızla e-devlet uygulamasına girerek başlayın.
Sayfada arama çubuğuna Aile ve Sosyal Hizmetleri Bakanlığı yazıp tıklamanız gereklidir. Açılan sayfada Sosyal Ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu yazısına basın.

Yazıyı okuyup kabul ete basın. Ardından gelen soruları cevaplayınız. En son olarak girdiğiniz bilgilerin doğruluğuna öz izleme sayfasından bir onay verip başvuruyu tamamlamanız gereklidir.
Görüldüğü gibi ön başvuru oldukça kolaydır. Sonrasında yapmanız gerekli şeyler size bildirilecektir. Yardım başvurunuz kabul görürse paranızı PTT’den alacaksınız.
 

Muhabir: Sedat Kaan ERAT