Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Bayram Ali Ersoy, üniversite sınavlarının yılda birden fazla yapılması için çalışmalar yürütüldüğünü açıkladı. Ersoy, bu süreçte Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile işbirliği halinde olduklarını belirtti.

E-Sınav Sayısı Artıyor

ÖSYM Başkanı, diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de üniversite sınavlarının yılda birden fazla yapılması için gerekli adımların atıldığını ifade etti. Ersoy, özellikle e-sınav sayısını artırarak hem zaman hem de maliyet açısından ciddi tasarruf sağlanabileceğini vurguladı.

Dijital Sınav Dönemi Geliyor

Ersoy, sınavların dijital platforma taşınmasının öncelikli hedef olduğunu belirtti ve şunları ekledi: "Bizim derdimiz, kağıt tabanlı sınavlardan dijital tabanlı sınavlara geçmek. Özellikle aday sayısının belirli bir seviyenin altında olduğu sınavlarda bu dönüşümü hızlandırmayı hedefliyoruz."

Hatay'da uyuşturucu operasyonlarında yakalanan 6 şüpheliden 3'ü tutuklandı Hatay'da uyuşturucu operasyonlarında yakalanan 6 şüpheliden 3'ü tutuklandı

Sınav Sonuçları Daha Hızlı Açıklanacak

Ersoy, e-sınav uygulamasıyla sınav sonuçlarının çok daha kısa sürede açıklanabileceğini de ekleyerek, "E-sınavlar sayesinde hem hocaların hem de adayların zamanından ve maliyetinden tasarruf edeceğiz. Ayrıca, sınav bitiminden sadece birkaç saat sonra sonuçlar açıklanacak." dedi.

Muhabir: Sedat Kaan ERAT