OSKED’in kuruluşu, birçok şair, yazar ve kültür insanı tarafından sevinçle karşılandı. Derneğin kurucu yönetimi şu isimlerden oluşuyor: Başkan Talip Kazgı, Başkan Yardımcısı İzzettin Kanat, Sekreter Ahmet Yılmaz, Muhasip İbrahim Cuma ve üyeler Murat Polat, Kerim Çakmak, Ahmet Çelebi.

Dernek Başkanı Talip Kazgı, kısa süre içinde belirli sayıda üye kaydının ardından genel kurul yaparak faaliyetlere başlamayı planladıklarını belirtti. Kazgı, “Milli ve manevi değerlerimiz konusunda hassasiyeti olan yazarlarımızı, şairlerimizi, aşıklarımızı, ozanlarımızı, kültür ve sanat insanlarımızı bir çatı altında toplayarak insanımıza ve vatanımıza hizmet etmeyi arzu ediyoruz. Bu anlamda çok verimli bir coğrafyada yaşıyoruz. Şiir ve edebiyat konusunda eseri olan pek çok güzel insan var. Bu insanların ve bu eserlerin hak ettiği değeri bulabilmesi önemli, bunun için gayret edeceğiz. Ayrıca, insanların bir araya gelmesi bir sinerji doğuracaktır,” dedi.

Bir yazı görseli olabilir

OSMANİYE'DE HİZMET EVLERİ AHŞAP İNŞA EDİLİYOR OSMANİYE'DE HİZMET EVLERİ AHŞAP İNŞA EDİLİYOR

Sanat, kültür ve edebiyat alanında yeni bir nefes ve renk olması beklenen OSKED’e, kısa sürede birçok kültür ve sanat insanının üye olması bekleniyor. OSKED’in Osmaniye sınırlarını aşarak daha geniş bir kitleye hitap etmesi hedefleniyor.

Editör: Bekir Burak CANBOLAT