Osmaniye’nin Kadirli ilçe Belediyesi tarafından Yaşar Kemal Vakfı’nın katkılarıyla hayata bakış açısı ve eserleriyle Türk ve Dünya edebiyatına damga vuran ünlü yazar Yaşar Kemal adına “1. Yaşar Kemal Kadirli Buluşmaları” başladı.

Sadece Akşamları Açıyor: “Doğanın İlginç çiçeği Sadece Akşamları Açıyor: “Doğanın İlginç çiçeği

Prof. Dr. Turan Güven Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Kadirli Belediye Başkanı Mustafa Mert Olcar, İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Burhan Torun, siyasi parti temsilcileri, Yaşar Kemal’in Eşi Ayşe Semiha Baban ile yakınları, vatandaşlar ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Yaşarkemal KadirliSaygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kadirli Belediye Başkanı Mustafa Mert Olcar, yaptığı açılış konuşmasında “Türk edebiyatının ustalarından ve Türkiye’nin ve Çukurova’nın önemli değerlerinden Yaşar Kemal’i anmak ve onun düşüncelerini yaşatmak için bir aradayız. Yaşar Kemal’in eserleri, hayat felsefeleri ve mücadeleci ruhu bizlere her zaman ilham kaynağı olmuştur. Anadolu’nun yetiştirdiği en büyük kalemlerden biri olan Yaşar Kemal tüm eserlerinde yoksulların çaresizliğini mücadelesini ve geri bırakılmışlığını büyük bir samimiyet ile dile getirmiştir. Bu büyük ustayı Kadirli’de 1. Yaşar Kemal Buluşmalarında sizlerle birlikte anmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyorum. Panelin modaretörlüğünü yapan kıymetli hocalarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

Yaşarkemal Kadirli2

Panelde Yaşar Kemal’in Eşi Ayşe Semiha Baban ise Yaşar Kemal’in anılarından anlatarak, “Programı düzenleyen Kadirli Belediyesi, Yaşar Kemal Vakfı ve katılımcılara teşekkür ederim” dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Mert Olcar tarafından konuşmacılara plaket verilmesinin ardından Kadirli Belediyesi Kent Müzesi ve Yaşar Kemal Sergisi’nin gezildi.

Etkinlikler, 6 Ekim Pazar günü Karatepe Aslantaş Müzesi, Yaşar Kemal kültür Evi ve Anavarza Ören Yeri gezisi ile sona erecek.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN