Adrenalin dolu zor derece parkurda yaklaşık 1,5 kilometrelik gerçekleştirilen yürüyüşün sonunda gizli kalmış doğa harikası şelaleler eşsiz manzarasıyla yürüyüşe katılanları kendisine hayran bıraktı.

OSMANİYE BELEDİYE BAŞKANI ÇENET, “BAHANE ÜRETEN DEĞİL, HİZMET ÜRETEN BİR BELEDİYE OLACAĞIZ” OSMANİYE BELEDİYE BAŞKANI ÇENET, “BAHANE ÜRETEN DEĞİL, HİZMET ÜRETEN BİR BELEDİYE OLACAĞIZ”

Amanos Dağları eteklerinde yer alan Cebel Yaylası, derin kanyonlarıyla adından söz ettirirken kanyon içerisinde gizli kalmış doğa harikası şelalelerde doğa tutkunlarının ve macera severlerin yeni gözdesi haline geldi. Bu kapsamda göreve geldiği ilk günden beri Osmaniye için gece gündüz demeden canla başla çalışan Belediye Başkanı İbrahim Çenet, kanyon içerinde yer alan şelalelerin tanıtılması için Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Spor Kulübü’nün destekleriyle kanyon vadisi boyunca uzanan şelalelere keşif yürüyüşü gerçekleştirdi. Macera dolu yürüyüşün ilk etabında kademeli olarak yaklaşık 30 metre yükseklikten dökülen İncebel Takım Şelalesi Belediye Başkanı İbrahim Çenet’i ve yürüyüşe katılan 20 kişilik gurubu karşıladı.

Yaklaşık 1,5 kilometrelik zor düzey parkurda adrenalin dolu gerçekleşen yürüyüşün devamında Cebel Yaylası Amanos Dağları eteklerinde gizli kalmış doğa harikası Makmusa Şelalesi, Belediye Başkanı İbrahim Çenet ve yürüyüşe katılan diğer doğaseverlerin ikinci durağı oldu. Manzarasıyla göz kamaştıran Makmusa Şelalesi’ne inmek isteyenleri keşif yürüyüşünün son bölümünde en zorlu etap karşıladı. 20 metre yükseklikten ip yardımıyla inilmesi gereken etap öncesi gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra Belediye Başkanı İbrahim Çenet başta olmak üzere yürüyüşe katılanlar sırasıyla şelaleye indi. Eşsiz güzelliyle görenleri kendisine hayran bırakan Makmusa Şelalesi’nin son etabını da başarıyla tamamlayan Başkan İbrahim Çenet, ODAK Başkanı Muhammet Doğan ve beraberindekiler şelalenin gürül gürül akan soğuk sularında yüzerek doyumsuz manzaranın tadını çıkardı.

OSMANİYE’MİZ YÜZYILLARCA BU GÜZELLİKLERİ YAŞASIN İSTİYORUZ”

Keşif yürüyüşü tamamladıktan sonra “Osmaniye’mizin Allah vergisi bir güzelliği var” diyen Belediye Başkanı İbrahim Çenet, “Saygıdeğer Osmaniyeli hemşerilerim, Osmaniye’nin bir güzelliğini daha ODAK kulübümüzle birlikte keşfettik. Tabi onlar defalarca burayı keşfettiler. Doğa sporlarında, dağcılıkta ve tırmanışta her defasında bu zevki tattılar. Bizler de İncebel

Takım Şelalelerine çıktık. Şelalemizin o muhteşem kayalar arasından süzülerek inişini gördük. Daha sonra oradan çok derin yüksekliklerden yüzde 70’lere varan eğimle iplerin yardımıyla Makmusa Şelalesi’nin zirvesinden güvenli bir şekilde indik. Osmaniye’mizin Allah vergisi bir güzelliği var. Amanosların içerisinde her yeri saklı bir cennet, tabi ki buralarda çevreye duyarlılık çok önem arz ediyor. Ziyarete gelenlerin şelalemiz etrafında çöp bırakmaması gerekiyor. Su akar yolunu bulur derlerdi Atalarımız, gerçekten de su yolunu bulamasa dahi muhakkak bir yerlerden düşüyor. Harika müthiş bir ambiyans var. Gerçekten buraları yaşatalım istiyoruz. Buralar gelecek nesillerimiz de kalsın istiyoruz. Bizlerde buralarda doğa dostu projeler yapalım. İnsanlarımızı bilinçlendirelim çevremizi temiz tutalım. Osmaniye’miz yüzyıllarca bu güzellikleri yaşasın istiyoruz.” diye konuştu.

“OSMANİYE’MİZİN GÜZELLİKLERİNE İLGİLİ OLMASI BİZLERİ MEMNUN EDİYOR”

Osmaniye’nin gizli kalmış doğa harikalarının tanıtılması amacıyla verdiği desteklerden ötürü Belediye Başkanı İbrahim Çenet’e teşekkür eden ODAK Başkanı Muhammet Doğan, “Başkanım öncelikle bizim bu faaliyetlerime eşlik ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten Belediye Başkanımızın Osmaniye’mizin güzelliklerine ilgili olması ve bizimle buralara kadar gelmesi bizleri ziyadesi ile memnun ediyor. Sizin sayenizden sizleri takip ettikleri için bir insanımız bu güzellere şahit oluyor. Bahsettiğiniz gibi İncebel’den Makmusa Şelalesi’ne güzel bir iniş yaptık. Bu güzel günü birlikte geçirdiğimiz için tekrardan teşekkür ederim.” dedi.

Dağcılık Antrenörü Yücel Erdoğan ise, “Başkanım bizlere eşlik ettiniz. Çokta güzel bir faaliyet oldu. Bizlere de ayrıca bir güzellik kattınız. Burası çok zor bir etap. 15-20 metrelik bir şelalemiz var. Sizde buradan iniş yaptınız. Deneyimli bir şekilde iniş yaptınız. Ben tekrardan sizlere teşekkür ederim Başkanım.” şeklinde konuştu.  

Kaynak: OSMANİYE BELEDİYESİ