Osmaniye'nin incisi Karaçay Vadisi, doğaseverlerin ve macera tutkunlarının gözdesi olarak dikkat çekiyor.

Kent merkezine sadece 2 kilometre uzaklıkta bulunan Karaçay, yemyeşil doğası ve tertemiz suyuyla ziyaretçilerine adeta bir görsel şölen sunuyor.

Amanos Dağları'nın eteklerindeki Karaçay Vadisi, bakir doğası, etrafını saran ormanları ve eşsiz güzellikleriyle büyülüyor. Özellikle yaz aylarının kavurucu sıcaklarında serinlemek isteyenler için bir cennet olan Karaçay, Osmaniye ve çevre illerden gelen misafirlerini ağırlıyor. Serin havası ve buz gibi suyuyla ünlü Karaçay, sıcak havaların etkisini azaltmak isteyenler için mükemmel bir kaçış noktası.

OSMANİYE BELEDİYESİ, KARAÇAY ve ASLANTAŞ BARAJ KAYNAĞINDAN İÇME SUYU GETİRECEK OSMANİYE BELEDİYESİ, KARAÇAY ve ASLANTAŞ BARAJ KAYNAĞINDAN İÇME SUYU GETİRECEK

Osmaniye'nin gençleri, serin sularda yüzmek için Karaçay'a akın ediyor. Bunun yanı sıra, mesire alanları ve çocuk oyun parkları da aileler için ideal bir piknik ve eğlence mekanı sunuyor. Hafta sonları, Karaçay'ın nüfusu adeta patlama yapıyor; rahat bir nefes almak ve doğanın tadını çıkarmak isteyenlerin uğrak yeri haline geliyor.

Karaçay, doğanın kalbinde huzur arayanlar için düzenlenen kanyon yürüyüşleriyle de ilgi görüyor. Karaçay Kanyonu, doğaseverlerin doğal ortamı iliklerine kadar hissedebileceği eşsiz bir deneyim sunuyor.

Muhabir: BEKİR BURAK CANBOLAT