Gündem

OSMANİYE'Lİ PORTAKAL, MANDALİNA VE LİMON TÜKETEMEYECEK Mİ?

Osmaniye Tarım ve Orman Müdürlüğü, bölgedeki narenciye üretiminin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla Akdeniz meyve sineğiyle mücadeleyi sürdürüyor. Peki kentte narenciye üretimi tehlikede mi? Osmaniyeli portakal, mandalina, limon tüketemeyecek mi? İşte detaylar...

Abone Ol

Osmaniye Tarım ve Orman Müdürlüğü, bölgedeki narenciye üretiminin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla Akdeniz meyve sineğiyle mücadeleyi sürdürüyor.

Akdeniz meyve sineği, narenciye başta olmak üzere birçok meyve türü zarar vererek açıklıkları ciddi derecede düşürüyor. 

Bu zararlı sinekler, yumurtalarını içine bırakan ve meyvelerin larvalarının beslenmesi sonucunda meyveler zarar görmektedir. Bu nedenle, salgınla mücadele edilmediği takdirde, hem ekonomik kayıplar hem de ihracat imkanları azalıyor. Osmaniye bölgesi önemli narenciye üretim alanlarından biri olduğu için sinekle yapılan mücadele, tarım ekonomisi açısından da büyük önem taşıyor.

Osmaniye Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı teknik ekipleri, bölgesel düzenli olarak kontroller yaparak Akdeniz meyve sineğinin yaygınlığını izliyor. Ekipler, zararlı böceklerle mücadelede biyoteknik koruyucular kullanarak çalışmalarını sürdürüyor.

Meyve sineğiyle mücadele çalışmaları, üreticinin yalnızca kârını artırmakla kalmıyor, aynı zamanda çevreye de katkı sunuyor.

Geleneksel kimyasal ilaçların yerine biyoteknik mücadele yöntemlerinin tercih edilmesi, doğadaki diğer faydalı canlıların da korunmasına yardımcı oluyor. Böylece sürdürülebilir tarım anlayışına katkı sağlanırken, gelecek nesillerin sağlıklı bir çevrede tarım yapabilmelerine olanak sağlıyor.