Osmaniye’nin Düziçi ilçesine bağlı Yarbaşı Beldesinde ev hanımları ve kadın çiftçilere yönelik eğitim verildi.
İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Yarbaşı Belediyesi işbirliğinde düzenlenen eğitim etkinliği Karaçarlı Mahallesinde düzenlendi.
Gıda Mühendislerince verilen eğitimde kadınlara, Acur ve Salatalık Turşusu Yapımı, Yeşil Zeytin Yapımı, Salamura Yaprak Yapımı, Domates Konservesi Yapımı ve Sele Tipi Siyah Zeytin Yapımı anlatıldı.

OSMANİYE'DE GELİŞİMSEL TARAMA PROJESİ YAKINDAN İZLENİYOR OSMANİYE'DE GELİŞİMSEL TARAMA PROJESİ YAKINDAN İZLENİYOR

Turşu Kurmak Osmaniye Eğitim Düziçi Yarbaşı Tarım2Düzenlenen eğitime Tarım ve Orman İlçe müdürü Fevzi Soner Çerçi, Yarbaşı Belediye Başkanı Ökkeş Aksoy, Karaçarlı Mahalle Muhtarı Emrullah Kök ve Müdürlüğümüzde görevli gıda ve ziraat mühendisleri katıldı.
Yaklaşık 25 ev hanımının katılım gösterdiği eğitimde katılımcılar uygulamalı olarak gördükleri turşu ve yeşil zeytin yapımında karşılaştıkları sorunlar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.
İlçe Müdürü Fevzi Soner Çerçi, bu eğitimin başlangıcının Yarbaşı Beldesinde yapıldığını diğer belde ve köylerde de bu eğitimlerin devam edeceğini, eğitimlerin özellikle aile ekonomisine çok olumlu katkılarının olacağını ve ayrıca bu eğitimlerle yanlış yapım tekniklerinin düzeltilerek ürün israflarının önlenmesinin amaçlandığını dile getirdi.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN