Osmaniye’de Mayam Şerbeti satıcısı olan 6 çocuk babası 44 yaşındaki İhsan Henno, Hacı Osmanlı Camii önünde yere bırakılmış bir çanta olduğunu fark etti.  Çantanın içerisine baktığında yüklü miktarda para olduğunu anlayınca hemen harekete geçti.

Polis ekiplerinden de yardım isteyerek çantanın sahibine ulaşan Henno, içerisinde 33 Bin Tl olan çantayı sahibine teslim etti.

 “HELAL PARAYMIŞ”

Parayı bulan ve sahibine teslim eden İhsan Henno konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Osmaniye’de mayam şerbeti satarak geçimimi sağlıyorum. Evimden çarşıya inerken Hacı Osmanlı Camii yanında bir çanta gördüm. Çantayı aldım baktım içinde para var. Hemen harekete geçtim.  Bu çantanın sahibini bulmak için nereye gideceğime dair tanıdıklardan fikir aldım.  Bir tanıdığım arkadaşı olan polisi aradı ve adamın kimliğinden telefon numarasına ulaştık ve arkadaş yanımıza geldi. Helal paraymış ki sahibine ulaştı tekrardan.  “

Antalya'da "Filistinli Çocuklar İçin Çiz" Etkinliği Düzenlendi Antalya'da "Filistinli Çocuklar İçin Çiz" Etkinliği Düzenlendi

“İNSAFLI BİR ADAMA DENK GELMİŞ”

Osmaniye’nin Bahçe ilçesine bağlı Almacık yaylasında ev yaptırdığı ve bankadan çektiği parayı evinin inşaatında çalışan ustalara vereceğini söyleyen çanta sahibi Bülent Yıldırım, çantayı bularak kendisine teslim eden Henno’ya defalarca kez teşekkür etti.

Para dolu çantasını kendisine teslim eden İhsan Henno’ya teşekkür eden Bülent Yıldırım ise; “Bu gün böyle bir macera yaşadık. Sonradan farkına vardık çantanın olmadığını. Bir şey alacağımız zaman çantanın olmadığını fark ettik. Hanımla birlikte gittiğimiz yollara tekrar baktık ama çantayı bulamadık. Polis karakoluna geçtik ve bilgileri verdik. Dükkan kameralarını inceledik ama yine de bulamadık. Sağolsun İhsan Abi bulmuş. Çantanın içerisinde ustaya vereceğim param vardı. 30 bin tl bir gözünde 3 bin tl bir gözündeydi. Allah kendisinden razı olsun. Kayıp olduğu zaman hanımla ‘Allah’ım vicdan sahibi birine buldursun’ diye dua etmiştik. Gerçekten insaflı bir adama denk gelmiş. Yaylama ev yaptırıyorum. Evimi yapan ustalara vereceğim bu parayı. “ şeklinde konuştu.

Ayrıca parayı bulan  İhsan Henno'ya defalarca teşekkür eden Bülent Yıldırım, çantasının içindeki paranın bir miktarını ısrarla  vermek istedi fakat İhsan Henno, “Ben bir insan olarak görevimi yaptım. İnsanlık daha ölmedi diyerek kabul etmedi.”

Muhabir: BEKİR BURAK CANBOLAT