Osmaniye’de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Deneyap Atölyelerinde eğitim gören öğrencilerin ailelerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Gençlik Merkezinde düzenlenen toplantıda, velilere çocukların yetenek seviyelerini en üst düzeye çıkarmak için yapılması görev ve sorumluluklar anlatıldı.
Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcısı Kadir Dündar, Deneyap atölyesi hakkında detaylı bilgi vererek çocukların gelişiminde anne ve babalara da büyük görevler düştüğünü anlattı.
Dündar, “Deneyap Atölyeleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen bir proje olup, Türkiye'nin dört bir yanında teknoloji ve yenilikler alanında eğitim vermektedir. Atölyelerde verilen eğitimler; robotik, yapay zeka, elektronik gibi birçok alanda çocukların yeteneklerine katkı sağlıyor. Bu atölyeler, genç yeteneklerin teknoloji ve teknolojik gelişmeleri olan ilgilerini artırmayı ve bunları bu alanda başarılı bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyor” diye konuştu.
Öğrencilerin gelişimini birlikte şekillendirmek için önemli adımlar atıldığını ifade eden Dündar, geleceğin teknoloji liderlerini yetiştirirken velilerin desteğinin öneminden bahsetti.

Tamir derdine son! Küpe tasarımında yerli işitme cihazı tanıtıldı! Tamir derdine son! Küpe tasarımında yerli işitme cihazı tanıtıldı!

459034551 904036838424752 8012848578355089277 NDeneyap Atölyeleri'nin yalnızca teknolojik bilgi edinmeyle kalmadığını, aynı zamanda problem çözme becerilerini, takımın çalışmasını ve yaratıcı düşünmeyi desteklediğini vurgulayan Dündar, bu sürecin yalnızca yöneticileri ve eğitim kurallarıyla sınırlandırılmadığını, velilerin de önemli bir parçası olduğunu ifade etti.
Dündar, “Çocuklarımızın Deneyap Atölyeleri'nde öğrendikleri bilgileri pekiştirmeleri ve daha ileri seviyelere taşımaları için siz velilerin desteği büyük önem taşıyor. Çocuklarımızın bilgi ve becerilerini en üst düzeyde çıkarmak için, onları doğru yönlendirmeli, onların ilgi alanlarını keşfetmelerine yardımcı olmalıyız” ifadelerini kullandı. 
Toplantı, ailelerden gelen soruların yanıtlanmasıyla sona erdi.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN