İlçenin tanınmış esnaflarından Kadir Akıncı’nın geçici başkanlığını üstlendiği dernek, özellikle gençleri hedef alan uyuşturucu tehlikesine karşı toplumsal farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

TOPRAKKALE YOLUNDA LAĞIM AKINTISI HALK SAĞLIĞINI ETKİLİYOR TOPRAKKALE YOLUNDA LAĞIM AKINTISI HALK SAĞLIĞINI ETKİLİYOR

TUMED’in Hedefleri ve Faaliyet Alanı

Erzin yolu üzerinde, Atatürk Anıtı’nın yanında Toprakkale Belediyesi tarafından tahsis edilen 1 dönümlük alanda çalışmalarını yürütecek olan TUMED, özellikle okullarda uyuşturucunun zararlarını anlatarak gençleri bu tehlikeden korumaya odaklanacak. Dernek, uyuşturucunun ekonomik, sosyal ve fiziksel zararlarına dikkat çeken farkındalık kampanyaları düzenleyecek.

Kadir Akıncı: “Gençlerimizi Topluma Kazandırmayı Hedefliyoruz”

TUMED Kurucu Başkanı Kadir Akıncı, yaptığı açıklamada uyuşturucuyla mücadelede toplumun her kesiminin desteğine ihtiyaç olduğunu vurguladı. Akıncı, “Uyuşturucuya bulaşmış gençlerimizi tedavi ederek, onları topluma kazandırmayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda iş bulmalarına yardımcı olup, ailelerine maddi-manevi destek sağlayacağız. Bu sorun, hepimizin ortak meselesidir, ideolojisi ya da partisi yoktur. Her gencimiz potansiyel bir risk altındadır” dedi.

Destek Çağrısı ve Teşekkür

Kadir Akıncı, TUMED’in bu büyük sorunu tamamen çözme iddiasında olmadığını, ancak “ateşe su taşıyan karınca” misali, mücadelede yer aldıklarını belirtti. Tüm toplumu bu mücadelede destek olmaya davet eden Akıncı, ayrıca Toprakkale Belediye Başkanı Bekirhan Uyutmaz, Musa Gönül ve Belediye Meclis Üyesi Ömer Gönül’e katkılarından dolayı teşekkür etti.

Muhabir: BEKİR BURAK CANBOLAT