Osmaniye Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Başkanı Kadir Güvercin, federasyona bağlı olarak çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

OSMANİYE TANITIM GÜNLERİ ANKARA'DA BAŞLADI OSMANİYE TANITIM GÜNLERİ ANKARA'DA BAŞLADI

Dernek, Türkiye genelinde yaşanan sigorta girişlerinde adaletsizliklerin giderilmesi için harekete geçen mağdurların sesi olmayı hedefliyor.

Türkiye genelinde örgütlenen mağdurlar, 18 ilde dernek kurarak kısa sürede Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu çatısı altında birleşti. İstanbul ve Ankara’da büyük bir buluşma düzenleyen mağdurlar, hükümete seslenmek ve sorunlarına çözüm beklemek için bir araya geldiler.

Federasyon Başkanı Selçuk Aydın, staj ve çıraklık mağdurlarının taleplerini şu şekilde dile getirdi: “Hakkımız olmayan bir şeyi istemiyoruz. E-Devlet’te gözüken ilk işe giriş tarihlerimizin, emeklilikte de sigorta başlangıcı olarak kabul edilmesini talep ediyoruz. Staj ve çıraklık dönemlerinde maaş aldık ve fiilen çalıştık. Bu mağduriyetin çözülmesi sosyal devletin görevidir.”

Aydın, yerel seçimlerden önce bu sorunun çözülmesi gerektiğini vurgularken, uzun zamandır süregelen mağduriyetlerinin bir an önce son bulmasını istediklerini ifade etti.

Osmaniye’de kurulan dernek, bu konuda farkındalık oluşturmak ve mağdur vatandaşlara destek vermek için çalışmalarını sürdürecek.

Osmaniye Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Başkanı Kadir Güvercin ise, derneğin kuruluş amacına ilişkin şu açıklamayı yaptı: "Osmaniye’de de staj ve çıraklık mağdurlarının sesini duyurmak ve haklarını savunmak için derneğimizi kurduk. Amacımız, bu haksızlığın giderilmesi ve mağduriyetlerin son bulmasıdır. Türkiye genelinde örgütlenen federasyonla birlikte hareket ederek, haklarımızı alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz."

Muhabir: BEKİR BURAK CANBOLAT