Otomobil ile Bisiklet Çarpıştı: 1 Ölü Otomobil ile Bisiklet Çarpıştı: 1 Ölü

Osmaniye’de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonu 2. Dönem Toplantısı Vali Dr. Erdinç Yılmaz başkanlığında Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda yapıldı. 
Toplantıya, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Murat Karabulut, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halit Gülten, İl Emniyet Müdürü Mehmet Sarıbuva, Belediye Başkan Yardımcısı Kevser Davarcı, Osmaniye Baro Başkanı Mehmet Karakoç, İl Müftüsü Ali Çakmak, ilgili kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri katıldı.
Toplantıda, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdür Vekili Mervenur Kara, 2024 Yılı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı ve 2024-2026 yıllarını kapsayan Osmaniye İli Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele İl Eylem Planı kapsamında Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü tarafından 2024 yılı Nisan-Haziran döneminde gerçekleştirilen faaliyetler, Ailemiz İçin; “Kahve Bizden Sohbet Sizden” Projesi ve “Geleceğim Ellerimde” Projesi kapsamında Nisan-Haziran döneminde gerçekleştirilen faaliyetler, kadına yönelik şiddetle mücadelede doğrudan hizmet sunmayan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında oluşturulan odak birimler hakkında bilgi paylaşımını içeren bir sunum yaptı. 
Toplantıda ayrıca Girişimci ve Üreten Kadınlar Derneği Başkanı Havva Çetin, Girişimci ve Üreten Kadınlar Derneği tarafından 2024 yılında gerçekleştirilen faaliyetler hakkında, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amiri Komiser Semiha Ok İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 2024 yılında gerçekleştirilen faaliyetler ve İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Astsubay Üstçavuş Gülşah Batıray İl Jandarma Komutanlığı tarafından 2024 yılında gerçekleştirilen faaliyetler sunum yaptılar.
Toplantının sonunda konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, kadına karşı şiddetle mücadele konusunda çalışma yapan herkese teşekkür ederek, "Ailemiz İçin Kahve Bizden Sohbet Sizden Projesi çok anlamlı ve etkili bir proje. Bence bunu etkin bir şekilde hem İl Emniyet Müdürlüğümüzün hem İl Jandarma Komutanlığımızın sürdürmesi çok iyi olur” dedi. 
Vali Yılmaz konuşmasının devamında, “Değerli arkadaşlar hangi işi yaparsak yapalım işimizi isteyerek yapacağız, önem vererek yapacağız. Burada sunum yapan arkadaşlarımız da “sahada şunu gördük, şöyle bir çalışma yapılabilir” ya da “biz şöyle bir çalışma yapmak istiyoruz” gibi öneriler de getirirlerse çok daha iyi olur diye düşünüyorum. Tespitleri doğru yaparsak doğru sonuçlar alırız. Alanda çok güzel çalışmalar yapıyorsunuz, bu çalışmalarımıza en etkili şekilde devam edelim. Emeği olan bütün arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi. 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN