Tüm illerde olduğu gibi Osmaniye’de de erkek berberleri pazar günleri ve kadın kuaförleri salı günleri kapalı kalacak.

Kapalı kalması gerektiği günlerde dükkan açan esnafa 9 bin lira cezai işlem uygulanacak.

Ticaret Bakanlığı tarafından alınan karara göre berberler, kuaförler ve güzellik salonlarında 1 gün kapalı olma uygulaması başladı.

Karar çerçevesinde Ramazan ve Kurban bayramlarına denk gelen günler de dahil olmak üzere 1 hafta öncesindeki pazar günleri erkek berberleri ve güzellik salonlarının, salı günleri ise kadın kuaförlerinin açık olmamalarına karar verildi.

Ayrıca yeni eğitim-öğretim yılına denk gelen günler de dahil olmak üzere 1 hafta öncesindeki pazar günleri erkek berberleri ve güzellik salonlarının, salı günleri ise kadın kuaförlerinin kapalı olmasına karar verildiği belirtildi.

BÖYLE OLUR OSMANİYE’NİN ÇEKİRGESİ BÖYLE OLUR OSMANİYE’NİN ÇEKİRGESİ

DAMAT TRAŞI İÇİN ÖZEL İZİN

Öte yandan, erkek berberlerinin pazar günü, kadın kuaförlerin salı günü, güzellik salonlarının da pazar günü kapalı olduğu günlerde düğün, nişan, sünnet töreni gibi özel durumlarda, tören sahibinin davetiye ile birlikte kayıtlı olduğu meslek odasına bilgi vermesi halinde, bahsi geçen işletmelerin süreli olarak iş yerlerini açabilmelerine ve mesleklerini icra edebilmelerine karar verildi.

Belirtilen günlerde, herhangi bir izin almaksızın dükkanlarını açarak hizmet verenlere 9 bin 960 TL cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

Pazar günleri kapalı olmalarının kendileri için de avantaj olacağını ifade eden erkek kuaförü Osman Ekinci şunları söyledi; “Bu durumun bizim için iyi bir şey olduğunu düşünüyorum. Pazar günleri artık kendimize ve ailemize ayırabileceğimiz bir gün olacak. Bu, hem fiziksel hem de mental olarak dinlenmemizi sağlayacak, böylece geriye kalan günlerde müşterilerimize en güzel şekilde hizmet edebileceğiz. Müşterilerimden bazıları bu durumu anlayışla karşılarken, bazıları ise şikayetçi. Özellikle çalışan insanlar, hafta içi yoğun olduklarından dolayı pazar günleri tıraş olmaya geliyordu. Ancak, düzenli ve dinlenmiş bir şekilde hizmet vermemiz, uzun vadede onların da memnuniyetini artıracaktır. Zaruri durumlarda zaten müşterilerimizi mağdur etmiyoruz. Düğün, nişan gibi özel günlerde müşterilerimizin yanında olmak istiyoruz. Bu gibi durumlarda izin alarak çalışabilmek müşterilerimizin mağdur olmamasını sağlayacaktır.”

Muhabir: BEKİR BURAK CANBOLAT